vrijdag 28 juli 2023

De nieuwste strips

(Illustratie: Maarten Gerritsen, © Disney)

Vorige week werd het 70-jarig jubileum van Oom Dagoberts geluksdubbeltje uitgebreid gevierd in het vrolijke weekblad Donald Duck, deze week ligt het Oom Dagobert Jubileumalbum 'Geluk zit in een klein muntje!' in de winkel. En ja, ook daar worden die 70 jaar uitgebreid gevierd. 128 pagina's met onder andere meerdere lange verhalen van Carl Barks en Keno Don Rosa, waar in Dagoberts geluksdubbeltje een hoofd of een bijrol speelt en een aantal korte Nederlandse verhalen van onder andere collega Jan Kruse en mijzelf. .

In het Oom Dagobert-verhaal 'Magica onzichtbaar', te vinden op pagina 94 t/m 97 vindt Magica, zoals de titel al zegt, een manier om onzichtbaar het geldpakhuis binnen te dringen en Dagoberts geluksdubbeltje te stelen. Niet dat Dagobert daar niets van merkt. Hij heeft ontzettend last van steken in zijn rug die hem ervoor waarschuwen dat iemand hem wil beroven. En de steken worden alleen maar erger als Magica Dagoberts kluis binnendringt. Het verhaal werd getekend door Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 27-2004 en het Ducklexie Winterboek 2019.

Ook weekblad Donald Duck (n 31-2023) publiceert deze week een nieuwe strip, waarvoor ik eerder het scenario schreef. Op pagina 28 t/m 31 vind je het Jungleboek-verhaal 'Kaa's zelfhypnose'. Via zijn spiegeling in het water hypnotiseert Kaa per ongeluk zichzelf als hij Mowgli achterna zit. Mowgli en de apen van Koning Lowie profiteren daar onmiddellijk van, onder ander door Kaa bananen te voeren. Maar zelfs grappen uithalen met een gehypnotiseerde slang blijkt gevaarlijker dan Mowgli en de apen denken.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: