vrijdag 31 maart 2023

Nieuwe strips, albums en aankondiging

 


Het nieuws van deze week is natuurlijk dat het album 'Japien de Joode' naar de drukker is. Danker Jan tekende vorige week de laatste pagina. Die werd vervolgens ingekleurd, waarna alles naar de drukker kon en Danker Jan bovenstaande cover van en onderstaande pagina van ons nieuwe album en de daarbij behorende info op zijn Facebookpagina plaatste. Het gaat hier om pagina 39 van het verhaal, waarin Japien en zijn gezin gedwongen terug naar Amsterdam zijn verhuisd en bezoek krijgen van Urk.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Afgelopen week is 'Japien de Joode' naar de drukker gegaan. Een stripboek dat, door allerlei tegenslagen, er anderhalf jaar over deed om af te raken. Maar het is de moeite waard geweest. Op 17 april moet het boek er liggen...

Wat intussen al wel nieuw in de winkel ligt, is het nieuwe Penny Lenteboek. Een album van 128 pagina's met onder andere puzzels, quizzen, diy's en heel veel strips.

(Illustraties: © Holco Publications)

Het album opent op pagina 4 t/m 9 met het veertiende Sarah De Shire-verhaal 'Verkleden'. Een verhaal bedacht in samenwerking met de redactie van Penny. Maura, Marlin en Sarah doen mee met een verkleedwedstrijd. Hoofdprijs: een prachtig zadel en dat kunnen de meiden best gebruiken. Ze creeeren een prachtig kostuum voor zichzelf en voor Sarah. En ogenschijnlijk maken ze een grote kans om te winnen, maar dan gooien een stel hardnekkige dazen roet in het eten... Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 20-2013.

En last but not least vind je deze week een gloednieuw verhaal uit Katrien's dagboek op pagina 22 t/m 25  van de nieuwe Donald Duck (nr 14-2023). Voor de verandering is het nu niet eens Donalds 313, maar Katriens auto die het begeeft. En dat net als Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje een dagje naar Oma willen. Katrien brengt haar auto naar de garage en huurt daar op advies van de eigenaar en onder luide toejuichingen van haar nichtjes een zelfrijdende auto. Eentje waar de eigenaar de dag ervoor mee naar het circuit van Duckvoort is gereden en waar je alleen maar 'piloot' tegen de boordcomputer hoeft te zeggen om de auto te laten rijden in plaats van jijzelf. Of Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje ooit bij Oma Duck aankomen, lees je deze week in 'De zelfrijdende auto' in Donald Duck. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: