woensdag 15 maart 2023

Nieuwe preview van Japien de Joode

 


Danker Jan plaatste gisteren dit schema op zijn Facebookpagina met daarbij onderstaand commentaar:

Hier heb ik meer dan anderhalf jaar tegen aan zitten te kijken. Nog een klein stukje en dan voort met waar ik al aan bezig was...

Wat het betekent? Wel, dat de strip van Japien de Joode op pakweg een halve pagina 37 na helemaal getekend is. En dat betekent ook dat het album, als alles verder goed gaat, volgende week naar de drukker kan en dat jullie vanaf 17 april kunnen zien waar Danker Jan en ik de afgelopen anderhalf jaar aan gewerkt hebben. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Intussen plaatste ook Stichting Odulphus twee nieuwe artikels over het stripalbum 'Japien de Joode' op hun eigen website. Eentje met wat meer informatie over de uitgever van ons album ,Stichting Urker Uitgaven, en de distributie van het album en daarnaast een artikel over het lesmateriaal gemaakt door onderwijsorganisatie Metis, waarbij de bovenstaande stamboom van Japien en zijn familie als illustratiemateriaal wordt gebruikt. 

(Illustratie:© Metis)

En dan is er ook nog een item over de foto's die Danker Jan gebruikte als documentatie voor de strip. Die kun je met behulp van het lesmateriaal terugvinden in de strip. Hierboven zie je documentatie die Danker Jan gebruikte voor de pagina waarin Jaap de geschiedenis van Urk uit de doeken doet. 

Binnenkort meer previews. 

Geen opmerkingen: