donderdag 12 januari 2023

De Stripschapprijzen deel 1: P. Hans Frankfurtherprijs 2023 en de nominaties voor Album van het jaar 2022

 

(Illustratie: Margreet de Heer)

Gisteravond werden in een live podcast van het Stripjournaal de nominaties voor het Album van jaar 2022 en de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs 2023 bekend gemaakt. De nominaties en de winnaars zijn bepaald door de Stripschapcommissie van dit jaar, die achtereenvolgens bestond uit:  collega-stripmaker en winaar van de Stripschapprijs 2022 Aimée de Jongh,  uitgever, stripkenner en verzamelaar André Wijntjes, stripwinkelier Guido de Bue van De Stripspecialist in Breda, stripbiografe Mariella Sormani, vormgever Peter van der Knoop, voormalig Stripschapbestuurslid en Donald Duckkenner Sander Dieben en ikzelf in de rol van scenarist. Dit alles onder voorzitterschap van stripjournalist en stripvormgever Cok Jouvenaar. Gezamenlijk hebben we de volgende albums genomineerd voor het Album van het jaar 2022. 

Barbara, Charel, Marc, Marc, Michiel, Remco, Wilfred en Willem, van harte gefeliciteerd met jullie nominatie. Welke van deze albums de Stripschappening voor het album van het jaar 2022 mee naar huis mag nemen, wordt 25 februari bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Stripschapprijzen in Storyworld in Groningen. 

Wat al wel bekend is, is de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs, de prijs voor bijzondere verdiensten. En dat is niemand minder dan Marc de Lobie van Uitgeverij Syndicaat. 

(Bron illustraties: Facebookpagina het Stripschap)

Marc, van harte gefeliciteerd met de P. Hans Frankfurtherprijs. Het juryrapport is terug te lezen op de Facebookpagina van het Stripschap. De volledige bekendmaking van dit eerste deel van de Stripschapprijzen en de nominaties daarvoor kun je onder andere  terugluisteren op de site van het Stripjournaal. Volgende week deel 2.

Geen opmerkingen: