zaterdag 21 januari 2023

De strippublicaties van deze week

 


Deze week op pagina 27 en 28 van de nieuwe Donald Duck (nr 4-2023) een gloednieuw verhaal van Pinokkio. Pinokkio speelt verstoppertje met Japie, maar helaas wordt de pret verstoord door Stromboli die Pinokkio maar wat graag in zijn marionettentheater wil laten optreden. Nog een reden dus voor Pinokkio om zich zo snel en goed mogelijk te verstoppen. En dan probeert niet Japie, maar Stromboli hem te vinden. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Ramón Bernado. 

(Foto: Cok Jouvenaar, bron: Stripspeciaalzaak)

En dan nog even een update van hét nieuws van deze week: Hans wint de Stripschapprijs 2023! Zoals ik in de post hieronder al schreef maakte Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen maakte speciaal voor die gelegenheid een centsprent, die nu ook op de Facebookpagina van het Stripschap te vinden is.

 Na de bekendmaking breidde Herman zijn tekst zelfs nog met twee regels uit, die nu ook op Facebook te vinden zijn.

Al vele jaren op de lijst / en nu dan deugdelijk beprijst.

Het nieuws verspreidde zich ook naar andere media. Zo zien we Hans bijvoorbeeld terug in de Baarnsche Courant, Het Noordhollands Dagbladhet AD, de Boekenkrant en een ietwat afwijkend artikel in het NRC. Over dat laatste artikel heb ik wel wat bedenkingen en ik moet het in elk geval corrigeren omwille van het feit dat ik als scenarist betrokken was bij alle vijf de Bob Evers albums en niet bij vier van de vijf. Het allereerste Bob Evers verhaal in het AD, Een vliegstuigsmokkel met verrassingen, getekend door Hans en op scenario van Koen Wynkoop, is tot op heden helaas niet in album verschenen.

(Bron: Youtube, De Stripverzamelaar)

Erg leuk is ook de felicitatievlog van De Stripverzamelaar, waarin ook uitgebreid aandacht wordt besteedt aan het werk van Hans. Hans, nog maar eens een keer, van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende Stripschapprijs. 

(Bron: Stripspeciaalzaak)

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: