vrijdag 2 december 2022

Penny 25-2022

 Deze week viel de nieuwe Penny (nr 25-2022) met maar liefst twee verhalen waarvoor ik ooit het scenario schreef. Als eerste kom je op pagina 26 t/m 30 en 39 t/m 43 de zevende aflevering van Hecksehoef tegen.  Aukje, Mara, Jelle en Sven zijn heel dichtbij de oplossing van alle raadsels gekomen. Na het avontuur in de ruïne zijn ze in het bezit gekomen van een raadsel dat direct leidt naar de vindplaats van Cecilia’s magische medaillon. Alleen de oplossing vergt nog wat problemen. Ook voor de Woudheksen trouwens. Want de spionerende maar o zo onhandige stalknecht Wouter kan ze helemaal niets vertellen over wat er in de ruïne gebeurd is. Daarom gooit het heksentrio het over een andere boeg. Ze ontvoeren Jelle en laten paardenhandelaar Van Grimmelen via een toverspreuk Jelle’s gedaante aannemen. Dat het medaillon gevonden zal worden is zeker, de vraag is alleen: door wie? Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 7-2012.

En op bladzijde 68, ofwel achterop de nieuwe Penny, een gag rond die andere pony, Rakker. Een gag waarin het hartje winter is en Rakkers baasje Mathilda meedoet met een sneeuwballengevecht. 

(Rakker in  2012) 

Maar het blijkt uiteindelijk Rakker te zijn die de beste tactiek heeft als het om sneeuwballen gooien gaat. De gag werd eerder gepubliceerd in Penny 1-2012, maar toen wel met andere tekeningen.

(Illustraties: © Holco Publications)

(Rakker in 2022)
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: