vrijdag 9 december 2022

De strips van deze week

 Gisteren viel bij de meeste abonnees de nieuwe Jump (nr 25) in de bus. Met daarin op pagina 41 het vervolg van Puppy Love. eachcultuur in hebben. De relatie tussen Nell en Robin verdiept. Dat wil zeggen de twee stellen zich aan elkaar voor. Eh...nou ja, Nell stelt zich voor en Robin reageert daar in eerste instantie nogal expressief op. En dan is het etenstijd... Deze afleveringen van Puppy Love werden al eerder gepubliceerd onder de titel Puppy from Hell in Stripnieuws 48, als Puppy Love in de week van 25 september 2017  in Metro en in de beide Puppy Love-albums, het oblong-album' Er keft iets in de keuken' uit 2020  en het 'integrale' album 'Nee, ik wil geen hondje' uit 2021.


Tegelijk met de nieuwe Jump viel ook de nieuwe Donald Duck (nr 50-2022). Met daarin op pagina 32 t/m 34  een nieuw verhaal van Jungleboek. Bagheera heeft nogal last van de vroege marsen van de Olifantenpatrouille. Dus terwijl Mowgli en Baloe het water induiken gaat Bagheera op zoek naar een rustig plekje waar de Olifantenpatrouille niet langskomt. Het probleem is alleen, daar ligt Kaa op de loer. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.


En tenslotte is ook de nieuwe Katrien Duck (nr 13-2022) deze week verschenen. Daarin vind je op pagina 31 t/m 34 een gloednieuw Duckies-verhaal. De Duckies zijn met een flink aantal van hun klasgenoten aan het schaatsen op de Prulplas. Ook Rik met zijn pony Nena is aanwezig. Natuurlijk willen ze wedstrijdje houden, maar  dan blijkt dat de halve Prulplas met een lint afgezet te zijn door de groep studenten die bezig is nieuwe sporten te bedenken voor de Duckstadse Winterspelen. En de enige manier voor Duckies, hun klasgenoten en Rik en Nena om weer op de hele Prulplas te kunnen schaatsen is mee te doen met het bedenken van nieuwe wintersporten. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: