vrijdag 23 december 2022

De laatste strips van 2022


Nog acht dagen en het jaar 2022 zit erop. En dat betekent dat deze week van alle tijdschriften de laatste nummers van 2022 in de winkel liggen. Met daarin twee nieuwgepubliceerde strips, waarvan er eentje ook echt helemaal nieuw is. En daar beginnen we ook mee. Op pagina 32 t/m 35 van de nieuwe Donald Duck (nr 52-2022) vind je het Willie Wortelverhaal 'De topprestatie'. In Gansdorp en Walrusdam ligt er sneeuw, in Duckstad niet. Maar omdat ook de Duckstadse kinderen naar sneeuwpret verlangen, trekt Willie met zijn sneeuwsmelter naar het wintersportgebied van Walrusdam om daar het teveel aan sneeuw weg te halen en als wolk naar Duckstad te transporteren. Maar dat is zo makkelijk nog niet. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Pablo Reche.

(Illustratie: Maria Barrera)

En wie deze week de nieuwe Tina (nr 52-2022) in de winkel koopt, krijgt daarbij een vintage feestnummer dat de abonnees van Tina al eerder toegestuurd kregen. In die speciale Vintage Tina vind je op pagina 41 t/m 46 het verhaal 'Rommelmarkt voor de zeehondjes'. Ilse en Eva organiseren op school een rommelmarkt waarvan de opbrengst bedoeld is voor de zeehondencrèche. Daarvoor halen ze oude spullen op op allerlei adressen. Op een van die adressen krijgen ze van een oude dame iets bijzonders mee. Iets dat je niet meteen op een rommelmarkt zou verwachten. En als ze de spullen beter bekijken, blijkt er nog iets bijzonders in te zitten ook. Iets waar de politie naarstig naar op zoek is. Maar of die oude dame daar iets van af weet? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Maria Berrara en eerder gepubliceerd in Tina 52-1999.

(Illustratie: Dick Heins)

En dan tenslotte de nieuwe Eppo (nr 26-2022). In de traditionele KerstEppo neemt Dick Heins na vele jaren afscheid van zijn stripwerkzaamheden om zich voortaan helemaal toe te leggen op het werk aan de puzzels van Studio Jan van Haasteren. Ik had het geluk dat ik samen met Dick verschillende strips mocht maken en eentje daarvan is onderdeel van de nieuwe prijsvraag op pagina 4 in Eppo. De vraag is namelijk met welke strip Dick in 2009 in het allereerste nummer van de nieuwe Eppo stond. Het is niet het Pietje Bell-album dat je hierboven ziet, maar het juiste antwoord is wel hier op de Bob Evers Stripblog te vinden. En wie het juiste antwoord weet, maakt kans op de complete reeks van 40 hours. Dick, dank je wel voor de samenwerking bij al deze strips in de afgelopen jaren en veel succes met de Jan van Haasterenpuzzels in de komende jaren.

Prettig lang Kerstweekend allemaal!

Geen opmerkingen: