vrijdag 22 juli 2022

De strips van deze week

Twee nieuw gepubliceerde verhalen in de nieuwe tijdschriften van deze week. Maar echt nieuw zijn ze niet. Beide strips zijn namelijk al eerder gepubliceerd.  In de nieuwe Katrien Duck (nr 8-2022) vind je op pagina 16 en 17 een Duckiesverhaal met Lizzy, Juultje en Babetje in de hoofdrol. Een verhaal dat aan de ene kant gebaseerd is op het verschijnsel ‘heitje voor een karweitje’ en aan de andere kant op een inmiddels welbekend fenomeen als het maïsdoolhof. Het verhaal, getekend door de Spaanse Comicup Studio, werd voor het eerst gepubliceerd in Katrien nummer 3-2003 en dat nummer verscheen exact op de ochtend dat ik voor het eerst van mijn leven naar agentschap Comic House af reisde om daar kennis te maken met het fenomeen Bob Evers. Dat ik op de terugweg voor het eerst “Kabaal om een varkensleren koffer” las, is bij onze vaste bloglezers al meer dan bekend. Op de heenweg las ik dus de Katrien waarin dit verhaal voor het eerst gepubliceerd werd. Later werd het verhaal opnieuw gepubliceerd in Katrien 3-2009,  Katrien 3-2015 en Katrien Duck 8-2018.
Het maisdoolhof dat destijds aan het verhaal werd gekoppeld, vind je ook in deze nieuwe Katrien weer terug, alleen nu niet meer als prijsvraag. Wel als doolhofpuzzel die zeker de moeite waard is om op te lossen.


In de nieuwe Donald Duck Junior (nr 15-2022) vind je op pagina 3 t/m 6 het Oom Dagobertverhaal 'Vermommingen". Een verhaal dat speciaal geschreven werd voor de Donald Duck Junior en  waarin de Zware Jongens proberen in diverse vermommingen Dagoberts geldpakhuis binnen te dringen. Tevergeefs, want Dagobert zet er iedere keer een andere vermomming tegenover. Tot de Zware Jongens besluiten gewoon als zichzelf naar het geldpakhuis te gaan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso en eerder gepubliceerd in Donald Duck Junior 15-2016, Donald Duck Junior 15-2018 en Donald Duck Junior 15-2020.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: