vrijdag 8 juli 2022

De nieuwste strippublicaties

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
 Deze week verscheen de nieuwe nieuwsbrief van Stichting Odulphus met het laatste nieuws over de voortgang van het album van Japien de Joode. Helaas wat minder goed nieuws dan de vorige keer. Door omstandigheden, waarover je alles in de nieuwsbrief leest, is de verschijningsdatum van het album verplaatst naar voorjaar 2023. De nieuwsbrief staat nog niet online, maar zodra dat wel zo is, zal ik hier op de Bob Evers Strip blog een link plaatsen zodra ook jullie op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Het goede nieuws is dat in de nieuwsbrief een drietal uitsnede van de ingekleurde pagina's zijn opgenomen. Eentje daarvan zie je hierboven. De andere twee houden jullie nog even van me tegoed.

 
(Illustratie: © Disney)

Eerder deze week al verscheen de Donald Duck Onderwaterspecial. Met daarin op pagina 48 t/m 52 het Donald Duckverhaal 'Zeebodemreis' waarvoor ik in 2006 het scenario schreef. Donald wordt, vanwege een schuld bij Dagobert, gedwongen een baan moet aannemen op een duikboot waarmee pasgetrouwde stelletjes een huwelijksreis onder water kunnen maken. Het eerste stelletje dat Donald mag vervoeren zorgt echter nogal voor wat problemen onder het wateroppervlak. Het verhaal werd getekend door Bas Heymans en  verscheen eerder in Donald Duck 29-2007.  In Duitsland werd het verhaal gepubliceerd in Mickey Mouse 37-2010 en in het album Die besten Geschichten von... Bas Heymans uit 2012.


En tenslotte verscheen deze week natuurlijk ook de nieuwe Donald Duck (nr 28-2022). Daarin vind je op pagina 33 t/m 35 het verhaal Goofy als hovenier. Waarin Goofy dus een baantje heeft als hovenier en dat terwijl er in zijn eigen tuin, volgens Mickey, meer troep dan groen te zien is. Dankzij zijn hoveniersbaantje brengt Goofy daar op geheel eigen wijze verandering in. Het verhaal werd prachtig getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: