vrijdag 15 april 2022

Donald Duck 16-2022

 


Deze week maar liefst twee nieuwe strips in de nieuwe Donald Duck (nr 16-2022). Als eerste kom je Tokkie Tor tegen op pagina 16 t/m 19. In 'Een zwembad voor Puindorp' klaagt Bram dat hij op een veel te warme dag nergens kan gaan zwemmen. Zo komt Tokkie op het idee om Puindorp te voorzien van een zwembad zoals de mensen dat hebben. Maar de bouw van het zwembad wordt gadegeslagen door de mestkevers, die vermoeden dat de Puindorpers een geheim wapen maken. Wat de mestkever-generaal er toe aanzet Puindorp aan te vallen, ook al blijven zijn soldaten liever in de schaduw liggen. Het verhaal werd van van fantastisch tekenwerk voorzien door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.


Daarna op pagina 36 t/m 42 het Donald Duck-verhaal 'De muzikale kweker'. Een verhaal dat, net als de special van vorige week, een Floriade-thema heeft. Via Kwik, Kwek en Kwak hoort Donald over de bloemententoonstelling op het Floraveld waar 1000 euro te verdienen valt met de mooiste bloemen. En omdat zijn neefjes ook de Banalia's in zijn tuin  er mooi bij vinden staan, besluit Donald met die bloemen naar de tentoonstelling te gaan. Helaas voor hem doen onder andere ook de leden van de Damesclub mee en die verzorgen hun bloemen met bronwater van 1000 euro per liter en meer van dat soort dingen. Bovendien is Katrien daar onpartijdig en zeer streng jurylid. Wat Donald ook probeert het lukt hem niet meer om zijn Banalia's er net zo mooi bij te laten staan als in zijn achtertuin. Waar dat aan ligt? Dat lees je deze week in Donald Duck.  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez

(Illustratie: Carmen Pérez, © Disney)

En dan tenslotte vind je op pagina 48, de achterpagina, de aankonding voor volgende week. Dan publiceert Donald Duck het Oom Dagobert-verhaal 'De vallei van het Gouden Licht' waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin de Ducks op een 18 pagina's tellende schattenjacht te maken krijgen met Venijn McSnekke en de Zware Jongens. Volgende week meer daarover in Donald Duck en hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig Paasweekend allemaal!

Geen opmerkingen: