vrijdag 29 april 2022

De strips van deze week

 


Maar liefst vier nieuwe strips in de tijdschriften van deze week, waarvan drie in de nieuwe Donald Duck (nr 18-2022). We beginnen met Willie Wortel op pagina 26 t/m 29 in 'De ruimtetoeristen'. Een verhaal dat geinspireerd is op de duurbetaalde toeristische ruimtereizen die tegenwoordig georganiseerd worden. Willie heeft een nieuwe beschermlaag nodig voor zijn Zoefmobiel en gaat op zoek naar ondoordringium dat alleen in de ruimte te vinden is. Daar krijgt hij te maken met een toeristen vol biljonairs die hem voor een marsmannetje aanzien en meteen dollartekens in hun ogen krijgen vanwege alle mogelijke manieren waarop ze geld met ruimtewezens zouden kunnen verdienen. Gelukkig heeft Willies Zoefmobiel een onzichtbaarheidsschild, waardoor hij ongezien zijn gang kan gaan. Althans, dat denkt hij. Want juist daardoor raakt de toeristenraket in de probleem. En dan is Willie nog de enige in de ruimte die ze daar weer uit kan halen.. Het verhaal werd meesterlijk getekend door niemand minder dan Carlos Mota.

Vervolgens vind je Ariel op pagina 31 t/m  35 in 'Het schip boven water'. Ariel droomt van het leven op land en om haar aandacht te krijgen wil Graatje een bijzonder mensending voor haar vinden. Gruwel en Griezel richten zijn aandacht op een schip boven water waar volgens hen nog heel wat goede nieuwe mensendingen te vinden zijn. Dat klopt ook, maar een en ander blijkt een plan van Ursula te zijn om de kinderen in zulke problemen te helpen dat alleen Koning Triton ze er weer uit kan halen. Ursula hoopt dan dat Triton door de mensen gevangen wordt genomen waardoor zij heerseres van de onderwaterwereld wordt. Als Ariel Graatje achterna gaat en Botje hulp gaat halen, lijkt Ursula's plan te lukken. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Oscar Martinez.


Meteen daarna, op pagina 36 en 37, Karel Paardepoot in 'De autoveiling''. Karel komt langs een veiling van tweedehands auto's en ziet daar een superdeluxe sportwagen staan. Helaas heeft ook Mortimer belangstelling voor deze auto. En Mortimer doet er alles aan om de auto zo onaantrekkellijk mogelijk te laten lijken voor de andere bieders. En dat lukt. De een na de ander vertrekt, zelfs Karel omdat hij, als garagehouder, geen zin heeft om op zijn vrije avond ook nog eens onder een auto te gaan liggen, Met als gevolg dat Mortimer de sportwagen voor een prikkie kan kopen, Maar of daar nou veel aan heeft? Het verhaal werd van geweldig tekenwerk voorzien door niemand minder dan Thomas Cabellic.

En dan verscheen deze week ook de nieuwe Katrien (nr 5-2022) met daarin op pagina 5 t/m 14 het gloednieuwe Katrien Duck-verhaal 'Vloggers in Dagoland'. Lizzy, Juultje en Babetje willen een vlog maken, maar ze hebben geen idee waarover. Tot Dagobert Katrien en haar nichtjes uitnodigt om de attracties te komen testen in zijn nieuwe pretpark Dagoland. En dan besluiten de nichtjes daar hun vlog over te maken. Wat ze echter niet weten is dat er iemand in het park rondloopt die niet wil dat Dagobert ook maar één cent aan zijn pretpark verdient en daarom de attracties saboteert. Zoals meterhoge golven in de wildwaterbaan en een achtbaan en reuzenrad die ineens snelheden halen die je normaal gesproken alleen bij de Formule Eend ziet. Het verhaal werd getekend  door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

(Illustratie: Comicup Studio, © Disney)

En tenslotte vind je achterop de nieuwe Katrien ook nog een aankondiging voor het volgende nummer dat op 25 mei verschijnt. Daarin verschijnt het Katrien-verhaal 'Het geheim van de Rode Lepelaar' waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef. Maar daarover volgende maand meer, in de nieuwe Katrien Duck en hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: