vrijdag 8 april 2022

De nieuwste strips

(Illustratie: © Disney)
 Deze week vind je bij de nieuwe Donald (nr 15-2022) een extra special, Donald Duck, Groen = Goed. De speciale editie van Donald Duck is gemaakt in samenwerking met de Floriade Expo 2022. Waarin je onder andere leest hoe je je eigen stad kunt vergroenen en waarom bijen belangrijk zijn voor die vergroening. 

Dat zijn ook de hoofdonderwerpen van het Donald Duck-verhaal 'De groene stad' op pagina  4 t/m 9 van deze special, waarvoor ik op verzoek speciaal voor deze special het scenario schreef. naar een plot van Bas Schuddeboom. Katrien maakt plannen om Duckstad te vergroenen en zo ook af te rekenen met de hitte in de stad, die vele Duckstadters vermoeit. Donald helpt haar uiteraard en komt zo op het idee om behalve zijn eigen tuin ook het geldpakhuis van Oom Dagobert. Dagobert gaat twee dagen op zakenreis en Donald maakt dankbaar gebruik van die tijd. Maar behalve groen introduceert hij ook de Gansdorpse Brulbij in het geldpakhuis, dit omdat het klimaat van het geldpakhuis ideaal is voor deze bijeenkomst. En dan blijkt dat alles zijn voordelen en zijn nadelen heeft. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Jordi Alfonso en Tony Fernandez.

Deze week verscheen ook de nieuwe Penny (Nr 8-2022) met  achterop, op bladzijde 68, een gag van Rakker, die alles met Pasen en verstopte paaseieren te maken heeft. 

(Illustratie:  © Holco Publications)

En tja, wat doe je als ondeugende Shetlander, als een als Paashaas verklede boer chocolade paaseieren in je weiland verstopt? Uiteraard bedoeld voor het plezier van de kinderen, maar ja… Deze gag werd net iets meer dan tien jaar geleden voor het eerst gepubliceerd in Penny 7-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: