vrijdag 18 februari 2022

...en de andere strips van deze week

 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Op dit blog hebben we de laatste weken aandacht besteed aan het album 'Japien de Joode' dat in september gaat verschijnen. De nieuwe Stripschrift (nr 472), die deze week verscheen is het eerste papieren stripinformatieblad dat aandacht aan deze nog te verschijnen strip besteedt. In de rubriek Flitsen op pagina 4 wordt aandacht besteed aan de beide albums waar Danker Jan op het moment aan werkt en die zich beiden in dezelfde periode afspelen. Behalve Japien de Joode is dat ook Zeeland in de Tweede Wereldoorlog. Van Japien de Joode, het verhaal over het enige Joodse gezin op Urk ten tijde van de Tweedde Wereldoorlog is inmiddels de eerste pagina ingekleurd. Hierboven zie je de openingsplaat. Twee weken geleden nog in zwart-wit, nu in kleur. De plaat is ook geplaatst bij het artikel 'Stripboek vordert' op de site van Stichting Odulphus. En daar kun je nog altijd sponsoren of voorintekenen op het album.

En dan last but not least, de nieuwe Donald Duck (nr 8-2022). Daarin vind je maar liefst twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef. Als eerste is dat Joe Carioca op pagina 27 t/m 31. Joe is op zoek naar een restaurant waar hij kan eten zonder betalen, maar hij is al te bekend bij de diverse restaurant. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij de knappe archeologe Carlota, die op zoek is naar een mede-archeoloog.  Joe wordt spontaan archeoloog en belandt vervolgens in de jungle op zoek naar de Parel van de Waarheid, de grootste parel die ene Miquel Obobo, volgens zijn eigen dagboek ooit gezien heeft. De parel blijkt makkelijk te vinden, maar de waarheid is toch anders dan het nieuwbakken archeologenteam dacht. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Angel Rodriguez en David Soriano.


Meteen daarna op pagina 32 t/m 35 het Willie Wortel-verhaal 'de telefoons'. Het valt Willie op dat mensen niets anders meer doen dan op hun telefoon kijken. Maar juist als hij zich daar druk over maakt, ontvangt hij een bericht over een op handen zijnde buitenaardse invasie in Duckstad. Helaas ontvangen de ruimtewezens zijn signaal ook en heeft de rest van Duckstad het te druk met zijn of haar telefoon om zich druk te maken over Willie. Kortom, als Willie afgevoerd wordt naar de planeet van de Grote Verveler lijkt hij niets meer te kunnen doen om de veroveringsplannen van deze ruimtewezens nog te kunnen stoppen. Of toch wel?  Het verhaal werd getekend door de Braziliaanse tekenaar Silvio Spotti.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: