dinsdag 19 mei 2020

Kennismakingen

In de loop van vorige week hebben vrijwel alle stripwinkeliers het speciale stripalbum 'Striphelden versus Corona' in huis. Afgelopen zaterdag wijdde Stripspeciaalzaak een speciale pagina aan dit album door onder andere alle stripmakers die aan het album meegewerkt hebben nog eens voor te stellen. Een paar van die kennismaking vind je ook hieronder:
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Mocht je het album nog niet in je bezit hebben, ga dan snel naar je vaste stripwinkelier, koop voor 15 euro of meer aan strips en je krijgt 'Striphelden versus Corona' cadeau.

Danker Jan publiceerde de afgelopen dagen op zijn Facebookpagina zowel een geschetste als een geinkte versie van een plaat die deel uitmaakt van de historische strip waarvoor De avonturen van Hel even moesten wachten. Hieronder beide versie met het bijbehorende commentaar van Danker Jan.

Nog even in inkt zetten. Ben ik in ieder geval weer even van de straat.

(Illustraties: Danker Jan Oreel)
Het plaatje van gisteren, maar dan nu in inkt. Het zal misschien wat perspectief betreft misschien niet allemaal even goed kloppen. Ik denk dat het er wel mee door kan. Het enige waar ik dan nu nog tegen aan hik is zoiets triviaals als die wolkjes. Moet ik die er nou wel of niet bij tekenen? Daar kom ik nu dus gewoon even niet uit...

(Foto: Sibilla Horst)
En tenslotte werd deze week collega Saskia Maasbommel op de site Indebuurt,nl  geinterviewd door Joost Verdult over onze samenwerking bij het bedenken en schrijven van de scenario voor Karlijn, Catootje en de ouders. Een interview over onder andere Saskia's inspiratiebronnen, dyslexie en dat wat soms de toets der kritiek niet kan doorstaan, maar ook over de andere bezigheden van Saskia. 
Met dank aan het Stripschap die hier vorige week al een post aan wijdde op hun Facebookpagina.

Geen opmerkingen: