vrijdag 15 mei 2020

De nieuwste strips

(Illustratie: Jan Roman Pikula, ©Disney)

Vorige week al aangekondigd, deze week te vinden op pagina 5 t/m 14 van de nieuwe Donald Duck (nr 21-2020) Donald Duck in 'De Tralala Talentenjacht'. Oorspronkelijk schreven collega Paul Hoogma en ik dit scenario voor het Songfestival dat dit weekend in Nederland zou worden gehouden. Maar ja, corona-crisis er tussendoor en dus moeten we nog een jaar wachten voordat het echt zo ver is. In Duckstad is er als alternatief dus gekozen voor de Tralala Talentenjacht, maar de gebeurtenissen zijn hetzelfde als in ons scenario. Duckstad heeft een jaar eerder de Tralala Talentenjacht gewonnen en mag dus het dit jaar organiseren. Veel bekende Duckstadse artiesten melden zich aan om mee te doen. Donald denkt een lied te hebben geschreven waarmee zijn favoriete band, De Vrolijke Rietzangers de Duckstadse finale kunnen winnen. Intussen meldt ook Duckstads beroemdste zanger Kwekzo zich als kandidaat. Alleen al door diens deelname maakt Duckstad grote kans dit jaar weer de Talentenjacht te winnen.
Dat is niet naar de zin van de burgemeester, die nu al de bodem van de Duckstadse gemeentekas ziet, en nog veel minder van een Brutopiaan die wil dat zijn land nu eindelijk ook eens wint. Door toedoen van een sabotagepoging van die laatste raakt Kwekzo vlak voor zijn optreden zijn stem kwijt. En wie mag hem dan vervangen? Juist, Donald, die niet kan zingen en evenmin de teksten van Kwekzo uit zijn hoofd kent. Of Donald al dan niet met hulp van Kwik, Kwek en Kwak de Tralala Talentenjacht toch kan winnen? Dat lees je deze week in Donald Duck.

En natuurlijk wordt ook Help me, Rhonda! weer vervolgd in het nieuwste BD Must Webzine (nr 7-2020, met cover van Eric Heuvel). Rhonda probeert aan het feest in Hollywood te ontsnappen, ondanks bezwaren van Villafranca. Ze probeert het via het raam, maar is duidelijk onder invloed van iets dat ze eerder die avond kreeg toegediend en maakt een val die gelukkig gebroken worden door het groen beneden. Maar een en ander zorgt er wel voor dat het mis gaat met Rhonda's geheugen, waardoor ze werkelijk gaat geloven Dana Dane te zijn. En, terewijl Carl en meneer Sonnberg Hollywood onverrichter zake verlaten, maken we kennis met Dutch Bernstein die te hulp schiet en
Rhonda thuisbrengt. Dat wil zeggen, thuis bij Dana Dane. BD Must Webzine 7 kun je hier downloaden.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: