vrijdag 28 februari 2020

De nieuwste publicaties

Maar liefst drie nieuwe stripverhalen in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 10-2020). Als eerste kom je op pagina 16 t/m 19 De grote Boze Wolf tegen. En Midas blijkt bijna jarig te zijn. Wolfje wil natuurlijk graag weten wat zijn vader voor zijn verjaardag wil hebben en Midas mag alles vragen behalve de biggetjes op andere bosbewoners om op te eten. Na enig nadenken besluit Midas dat hij een taart wil voor zijn verjaardag, maar dan wel eentje die gestolen is van Mevrouw Beer en waar Wolfje verder niets voor hoeft te doen. Dit alles natuurlijk in de zoveelste poging om van Wolfje een echte boze wolf te maken. Maar Wolfje is niet de enige die op taart uit is. Het verhaal werd getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

Daarna op pagina 33 t/m 35 het Aladdin-verhaal 'Prinses op de vlucht' waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma.

(Schets: Paul Hoogma)

Prinses Jasmine besluit voor de zoveelste keer het paleis en Agrabah in te gaan, maar  deze keer wordt ze gesnapt door de Paleiswachters die haar voor een zwerfster aanzien. Ondanks de hulp van Aladdin en Geest laten de Paleiswachters niet los en slaagt Razoel er zelfs in te ontmaskeren. Of ze nu ooit nog incognito in Agrabah kan rondlopen? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

En dan krijgen de abonnees van Donald Duck deze week ook nog een extra Schrikkelnummer cadeau met daarin vele verhalen die iets met Schrikkeldag te maken. Zo ook het Duckiesverhaal op pagina 35 t/m 42 van deze Schrikkel-Donald Duck. Daarin blijkt ook Keessie binnenkort jarig te zijn. Op 28 februari, op 29 februari of op 1 maart? Keessie weet het zelf ook niet en daarom besluiten zowel Kwik, Kwek en Kwak als Lizzy, Juultje en Babetje om een verrassingsfeestje voor Keessie te organiseren. Maar Keessie heeft ook nog eigen plannen met zijn verjaardag. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Núñez.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Tot slot nog een aankondiging. Niet voor volgende week of over twee weken, maar voor later dit jaar. In de Eppo Update die vandaag bij alle abonnees in de mailbox werd bezorgd, lees je onderstaand bericht over Hel:

Hoe zou het zijn met die mooie Hel? Wel, we hebben goed nieuws voor de fans van deze stoere Eppo-heldin. Tekenaar Danker Jan Oreel heeft nu even nog zijn handen vol met een andere klus maar beloofde ons plechtig dat hij daarna start met het tekenen van een nieuw avontuur.

Dat nieuwe avontuur is ook al helemaal uitgeschreven door scenarist Frank Jonker. Dat betekent dus dat je het nieuwe avontuur vanaf het vierde kwartaal in Eppo zal kunnen lezen! 

Kortom, we zijn er volop mee bezig, weliswaar afgewisseld met andere project, maar het nieuwe avontuur van Hel komt er aan. Dit jaar nog!

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: