zaterdag 28 december 2019

De eerste strips van 2020

Nog drie dagen tot aan de jaarwisseling en dat betekent dat de eerste tijdschriften van het nieuwe jaar nu in de winkel liggen.

(Schets: Paul Hoogma)

Zoals bijvoorbeeld de eerste Donald Duck en Tina van dit jaar. In Donald Duck 1-2020 vind je op pagina 20 en 21 een nieuw, winters verhaal van Pinokkio, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Jantje Lampepit daagt Pinokkio voor een schaatswedstrijd. Maar de route naar de overkant leidt over een stuk dun ijs en als Lampepit Pinokkio vraagt of hij soms bang is, zijn de gevolgen niet te overzien. In eerste instantie voor Pinokkio's neus als hij antwoord geeft op die vraag, maar niet veel later ook voor Lampepit, die uiteraard door het ijs zakt. En zie hem dan maar eens uit het water te krijgen. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Ramón Bernado.

In Tina 1-2020 vind je op pagina 50 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders. En ook dat is een co-productie, want het scenario voor deze gag schreef ik samen met Cindy Horevoorts, die ook op het idee voor dit verhaal kwam. De gag is gebaseerd op de ja-challenge, maar Karlijn draait het om. In plaats van dat zij acht uur lang 'ja' moet zeggen op alles wat Catootje vraagt, moet Catootje acht uur lang overal 'nee' op zeggen. Als Jan aan Catootje vraagt om mee te helpen met de afwas is dat nog vrij makkelijk, maar wat als Germaine langskomt met een uitnodiging voor een topfilm? De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: