woensdag 11 september 2019

Fete de la BD te Brussel en Stripfestival Breda: de presentaties van Helena 2: Le codex de la Sibylle in kleur en Op de tekentafel van IJsbrand Oost 2015-2016

Een druk weekend voor de stripliefhebber, want tussen 13 en 15 september vinden er meerdere stripfestivals tegelijk plaats. En daar worden ook nog eens twee nieuwe albums gepresenteerd. Hieronder het overzicht van wie waar en wanneer achter de signeertafel te vinden en welke nieuwe albums we daar presenteert.

1. Fete de la BD te Brussel, de presentatie van Helena 2: Le codex de la Sibylle in kleur

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Aanstaand weekend, van 13 tot en met 15 september vindt in Brussel het jaarlijkse Fete de la BD plaats. Daar zal voor het eerst ook de luxe zwartwit-editie van Helena 2: Le codex de la sybille verkrijgbaar zijn. Danker Jan en ik zijn op zaterdag 15 september in de stand van BDMust (stand 18 in tent C) aanwezig en signeren daar van 12.30 uur tot 15.00 uur zowel het gloednieuwe Helena-album 'Le codex de la Sybille' in kleur als de luxe zwart-wit editie van Helena 2: Le codex de la Sibylle, die vorig jaar tijdens het Fete de la BD werd uitgebracht, als deel 1 uit de Franstalige Hel-serie, Helena 1: Les malles de Raz Fadraz.

Ook Hans is aanwezig op het Brusselse Stripfeest. Hans signeert uiteraard de complete Franstalige Rhonda-trilogie en is zowel vrijdag als zaterdag aanwezig in de stand van Editions BDMust. Hans  signeert op vrijdag 13 september van 14 uur tot 18 uur en op zaterdag 14 september van 10 uur tot 12.30 uur en van 15 uur tot 17 uur . Kortom, het wordt echt één groot feest in Brussel. We hopen jullie dit weekend dan ook allemaal te mogen begroeten.

Fete de la BD 2018

Vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september

Warandepark

1000 Brussel

Vrijdag 13 september: van 10.00 tot 18.00 uur

Rhonda-signeersessie: van 14.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 14 september: van 10.00 tot 20.00 uur

Rhonda-signeersessies: van 10.00 tot 12.30 uur
                                       van 15.00 tot 17.00 uur

Helena-signeersessies: van 12.30 tot 15.00 uur
                     
Toegang: geheel gratis!

Info: www.fetedelabd.be2. Stripfestival Breda 2019: De presentatie van Op de tekentafel van IJsbrand Oost 2015-2016

Op  zaterdag 14 september en zondag 15 september vindt  in het Chassé Theater in Breda het jaarlijkse Stripfestival Breda plaats. En daar presenteert IJsbrand het nieuwe album 'Op de tekentafel van IJsbrand Oost 2015-2016. Dit is wat IJsbrand erover schrijft op de Max Miller Strips blog:

Nog maar een paar dagen en dan is het weer tijd voor het Stripfestival in het Chassé theater in Breda. En omdat er een nieuw boekje van mijn hand verschijnt ben ik natuurlijk twee volle dagen aanwezig.

Beide dagen signeer ik in de stand van De Stripspecialist, standnummer 72 in de Jupilerzaal. 

Normaal gesproken zou ik beide dagen in het gezelschap van zowel Frank Jonker als Danker Jan Oreel zijn, maar Frank en Danker Jan zijn op zaterdag in Brussel op het Stripfeest aldaar om een nieuwe Franse uitgave van Hel te promoten. Gelukkig zijn ze op zondag 15 september gelukkig wel in Breda en signeren ze beide ook in de Stripspecialist.
Zoals al eerder aangekondigd verschijnt in Breda in een oplage van 150 exemplaren het boekje 'Op de tekentafel van IJsbrand Oost: 2015-2016.


Alle informatie over dit boekje staat uitgebreid beschreven in de vorige blogpost. De reserveringen voor dit boekje lopen voorspoedig, maar er zijn nog wel exemplaren beschikbaar. Mocht je zeker willen zijn van een exemplaar, dan kun je mij altijd even mailen: maxmillerstrips[at]xs4all.nl. Het boekje met prenten en een mooie wikkel kost op de beurs slechts Euro 19,95.
Naast deze nieuwe uitgave heb ik natuurlijk ook de reguliere albums van Max Miller en ook exemplaren van de bijna uitverkochte boekuitgave 'Achter de schermen van Max Miller: Schaduwspel', met daarin 64 pagina's schetsen, uitleg over de totstandkoming en alle strippagina's in potlood van het derde Max Miller verhaal. Dit luxe boek is compleet met een omslag met unieke prent en 4 originele schetsen die gebruikt zijn bij het tekenen van de strippagina's.

Een selectie prentjes, posters en originele tekeningen (en misschien neem ik zelfs originele strippagina's mee) completeert het beursaanbod. En mocht er voor de originelen in de stand onvoldoende ruimte zijn, vraag me er vooral even naar als je interesse hebt, of mail me voor de beurs nog even.
Graag tot komend weekend in Breda!

Op zaterdag kun je overigens ook bij IJsbrand terecht voor Danker Jans portofolio 'De vier jaargetijden'. Danker Jan schrijft er dit over op zijn Facebookpagina:
(Foto en illustraties: Danker Jan Oreel)

Komend weekend is in Breda weer het jaarlijkse stripfestival. Ik ben er ook, maar alleen op zondag. Zaterdag moet ik met Frank Jonker voor 'zaken' naar Brussel. Wie van plan was zaterdag de portfolio van Hel op te halen kan gewoon terecht in de stand van De Stripspecialist. Daar zal IJsbrand Oost voor mij de zaken waarnemen. En omdat iedereen daar toch heen moet voor zijn nieuwe boek komt dat ook nog eens mooi uit.
Zondag signeer ik in dezelfde stand gewoon weer alles wat los en vast zit.

 
(Illustratie: Eric Heuvel)
 
 Ook Eric is beide dagen aanwezig en wel in de stand van Eppo/Uitgeverij L (stand nummer 6). Daar is onder andere de Beurseditie van het derde deel uit serie Carbeau 'Grosser Mercedes 779' verkrijgbaar, maar natuurlijk ook de overige albums van Carbeau, net als January Jones, het jubileumalbum 'Was getekend... Eric Heuvel en de educatieve strips van Eric, waaronder Nieuwe vrienden.

Zondag 15 september schuiven ook Danker Jan en ik aan in de stand van De Stripspecialist. En we zullen proberen een paar exemplaren van de Franse kleuren-editie van Helena 2: Le codex de la Sibylle mee te nemen naar Breda.

Naast de Franse en Duitstalige edities van Helena zijn natuurlijk ook de Nederlandstalige edities van De avonturen van Hel bij ons verkrijgbaar in zowel de softcover als de Dossier Editie. Al geldt voor die laatste wel: zolang de voorraad strekt.
 
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Daarnaast neemt Danker Jan nog veel van zijn eigen werk mee naar Breda. Zoals de gloednieuwe Hel-portfolio 'De vier jaargetijden' en je kunt nog steeds intekenen op de Zwarte Portfolio van De avonturen van Hel, die volgend jaar zal verschijnen. Ook de blauwe editie van Publiek geheim in Breda verkrijgbaar, net als Op zoek naar Zeeland, Verder op zoek naar Zeeland, Brabant, daar brandt nog licht, Tel Israel en Ridders van Gelre, ons verloren hertogdom.

Verder hebben we natuurlijk alle Bob Evers albums bij ons in zachte en/of harde kaft, Nieuwe vrienden en  diverse Donald Duck albums zoals De Spannendste avonturen van Donald Duck deel 20.
 
Hans neemt zondag plaats in de stand van Eppo/Uitgeverij L, waar hij een aantal uren de diverse edities van de albums van Rhonda zal signeren.
Want natuurlijk proberen we al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie dat ook allemaal weer te mogen begroeten dit weekend.
 


Stripfestival Breda

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2018

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Rhonda-signeersessies: zondag 15 september,  een aantal uren tussen 10 en 17 uur (stand 6)

Max Miller signeersessies: zaterdag 14  en zondag 15 september van 10 tot 17 uur  (stand 72)

Hel-signeersessie: zondag 15 september van 10 tot 17 uur (stand 72)

Info: https://stripfestivalbreda.nl/

Geen opmerkingen: