vrijdag 6 september 2019

Donald Duck 37-2019

Deze week viert het vrolijke weekblad Donald Duck de 80ste verjaardag van Gijs Gans, maar hier op dit blog zijn het Tom en Pieter die de hoofdrol spelen.

(Schets: Paul Hoogma)

Voor beide verhalen schreef ik het scenario samen met Paul Hoogma. Allereerst vind je in de nieuwe Donald Duck (nr 37-2019) op pagina 17 de gag 'De voorraadkast''. Tom en Pieter willen een stukje kaas uit de voorraadkast halen, maar  deze wordt bewaakt door Lucifer. Tom denkt te weten hoe hij Lucifer naar buiten kan werken, maar zijn plan loopt anders dan gedacht. Met een verrassend resultaat. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar tekenaar Angel Rodriguez.

Vervolgens wordt de verjaardag van Gijs uitgebreid gevierd in de extra Donald Duck, getiteld 'Gijs is jarig!' die de abonnees deze week cadeau krijgen. Gijs maakte zijn debuut in de Donald Duck short 'Donalds cousin Gus', waarna hij Donald in de krantenstrip van Al Taliaferro nog met diverse andere bezoekjes vereerde, tot hij als knecht werd aangenomen op de boerderij van Oma Duck en tot op de dag van vandaag niet heel veel meer doet dat eten en slapen. Zo ook in het Tom en Pieterverhaal 'Boeven op de boerderij' op pagina 15 t/m 19 van dit speciale abonneenummer. Oma gaat eventjes boodschappen doen in Duckstad en vraagt Gijs en Tom en Pieter op de boerderij te letten. Gijs doet dat echter slapend. Dus als twee boeven van de gelegenheid gebruik maken om in Oma's huis op zoek te gaan naar geld en juwelen, is het aan Tom en Pieter om de boeven te stoppen. En dan zijn de twee ook nog in het gezelschap van eeen zwerfkat Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio González.

Geen opmerkingen: