vrijdag 26 juli 2019

Donald Duck 31-2019

Deze week twee gloednieuwe strips in de nieuwe Donald Duck (nr 31-2019). Als eerste vind je op pagina 16 en 17 het Madam Mikmak-verhaal 'Het spiegelspook'. Waarin Mikmak last krijgt van een spiegelspook, net op het moment dat ze wil weten hoe ze eruit ziet voor het grote Middernachtfeest.
De enige manier op van het spiegelspook af te komen, is het te snel af te zijn. Maar dat lukt Mikmak helaas niet. Toch zorgt ze voor een onverwachte verrassing. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar José Rámon Bernado.

Vervolgens vind je op pagina 34 en 25 een gloednieuw avontuur van Tom en Pieter. Tom en Pieter hebben nogal last van Billie de Bok als ze per ongeluk zijn blikje omstoten. En dan is er nog Gijs die voor hun ogen de appeltaart opeet die Oma gebakken had. Natuurlijk bakt Oma een nieuwe, maar daarmee is de eetlust van Gijs niet opgelost. Tom zorgt echter voor een creatieve oplossing. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

In Oom Donalds Brievenbus vind je op pagina 3 nog een brief aan Tom en Pieter, waarin in het antwoord verwezen wordt naar dit verhaal. En dan is er op pagina 2 nog een lezer, die in navolging van de Ducks een bezoek bracht aan Liechtenstein, waarbij verwezen wordt naar het verhaal 'De zesde dwergstaat' dat ik in 2018 samen met Paul Hoogma schreef.

(Illustratie: Carmen Perez, © Disney, bron: Inducks)

Het werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez en gepubliceerd in Donald Duck 30-2018.

Prettig weekend allemaal!


Geen opmerkingen: