vrijdag 22 maart 2019

De nieuwste strips

Penny brengt de laatste tijd een aantal thema stripalbums uit, die dan in combinatie met de seizoensboeken te verkrijgbaar in de Penny Webshop. De nieuwste titel in die reeks is het Ponyliefde Stripalbum, dat je samen met het Penny Lenteboek kunt aanschaffen. In het Ponyliefde Stripalbum vinden we twee afleveringen van Sarah de Shire

Als op pagina 12 t/m 17 het verhaal 'In het spoor van Sarah'   Waarin Sarah er, wonderlijk genoeg, zonder interesse in haar eten ineens vandoor gaat. En al lijkt het alsof Sarah op hol slaat en onderweg een ravage aanricht, niets is minder waar. In werkelijkheid is er iets heel anders aan de hand. En Sarah voelt het en weet het als eerste. Maar ja, zoals Maura en Marlin al zo vaak zeggen, Sarah is niet voor niets de liefste en slimste pony van de wereld. Het verhaal verscheen eerder in Penny 8-2013.



Daarna op pagina 34 t/m 27 het Sarah de Shire-verhaal 'Jeuk'

(Illustraties: © Holco Publications)

 Een verhaal waarin Sarah last heeft van jeuk en Maura en Marlin haar daarvan af proberen te helpen. Maar dat blijkt lastiger dan ze denken en de grote vraag blijft: waarom heeft Sarah daar last van? Het verhaal verscheen eerder in Penny 18-2014.


En behalve deze albumuitgave van twee Sarah de Shire-verhalen verscheen er deze week ook een gloednieuw Oom Dagobert-verhaal in de nieuwe Donald Duck (nr 13-2019). Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin Dagobert op zoek gaat naar nieuwe kunststukken voor zijn museum. En dat doet hij in het Duistere Woud. Wonderlijk genoeg vindt Dagobert inderdaad een bijzonder kunststuk, maar dan wel in de bijzondere verzameling van een al even bijzondere woudbewoners. En die heeft een behoorlijk arbeidsintensieve voorwaarde als Dagobert eigenaar wil worden van dit zoekgeraakte en langgezochte kunstwerk van Zwembandt van Rijn. En dan zijn er nog een stel Zware Jongens die eveneens graag in het bezit willen raken van de complete 'Vijf Zintuigen'. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: