vrijdag 17 augustus 2018

...en de andere strips van deze week

Behalve dit groot interview met Hans in de nieuwe Stripnieuws vind je ook nog drie gloednieuwe strips in de nieuwe tijdschriften van deze week. Allereerst een nieuwe aflevering van Noortje op pagina 29 van de nieuwe Tina (nr 34-2018).  De derde van devier gags, die ik een aantal maanden geleden samen met Patty Klein bedacht en de tweede waarvan ik het scenario voor mijn rekening nam. Een gag die zijn oorsprong vond in het idee dat je denkt dat er iets onder je schoen zit, maar dat het in werkelijkheid iets anders is. Tijdens de brainstorm ontstond deze gag waarin Noortje de frisse lucht op de boerderij van Marlies en haar vader roemt, maar volgens Marlies ruikt niet alles op de boerderij zo fris. En zo wordt het een spelletje 'koeievlaaien ontwijken' omdat de koeien net uit de stal gehaald zijn. En er is meer op de boerderij waar een luchtje aan zit  Uiteraard werd ook deze Noortje-gag weer getekend door Lucas Steeman.

Ook de twee strips in de Donald Duck van deze week (nr 34-2018) zijn co-producties. De scenario's voor beide verhalen schreef ik samen met Paul Hoogma en ook beide rond hetzelfde thema: hitte.

(Schets plaatje 1 t/m 4: Paul Hoogma)

Als eerste kom je op pagina 18 t/m 20 de Grote Boze Wolf tegen. Een verhaal waarin Midas hoort dat de biggetjes aan het zwemmen zijn en meteen een poging doet om Knor, Knir en Knar in zijn visnet te strikken. Helaas voor Midas zwemt er daar in de buurt ook een reuzemeerval rond, die wel een lekker hapje wolf lust. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez.

Op pagina 32 en 33 vind je een nieuw avontuur van Madam Mikmak. Mikmak en Hortensia zijn aan het heksen, maar hebben last van de hitte die van buiten komt.

(Schets: Paul Hoogma)

Met het weerbrouwsel van Mikmak proberen ze voor wat verkoeling te zorgen. Maar de hitte wordt niet veroorzaakt door het weer en het weerbrouwsel zorgt voor een verrassend resultaat. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.

Tenslotte nog een aankondiging voor de Donald Duck van volgende week.

(Illustratie: Sander Gulien, © Disney)

Het blijft een beetje een gok met dit plaatje, maar het zou wel eens kunnen dat volgende week het Oom Dagobertverhaal 'De kamelenrace' wordt gepubliceerd. Voor de liefhebbers: H 29453. Als dat klopt, lees je daar volgende week meer over op dit blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: