vrijdag 10 augustus 2018

De nieuwste strippublicaties

Net als vorige week stelen ook deze week de stripheldinnen de hoofdrol in de nieuwgepubliceerde strips en aankondigingen. Als eerste Rhonda. Deze week kondigde Uitgeverij L officieel de Rhonda Dossier Editie deel 3: Route 66 aan voor het Brabants Stripspektakel op 1 en 2 september, compleet met cover. En die cover mag natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog ook niet ontbreken.

In de Tina van deze week (nr 33-2018) vind je op pagina 50 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders. Een gag waarvoor ik het scenario samen schreef met Cindy Horevoorts, die ook met het idee voor deze gag kwam. Karlijn en Catootje brengen de boodschappen thuis, waaronder heel veel perziken omdat die toevallig in de aanbieding waren. Volgens Jan veel te veel en zullen ze bederven. Maar Karlijn en Catootje hebben al plannen met de perziken. Al is het wel iets heel anders dan de volwassenen verwachten. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Joan Espinach.

Tenslotte op pagina 16 en 17 van de nieuwe Katrien Duck  (nr 8-2018) vind je een Duckiesverhaal met Lizzy, Juultje en Babetje in de hoofdrol. Een verhaal dat aan de ene kant gebaseerd is op het verschijnsel ‘heitje voor een karweitje’ en aan de andere kant op een inmiddels welbekend fenomeen als het maïsdoolhof. Het verhaal, getekend door de Spaanse Comicup Studio, werd overigens al eerder gepubliceerd in Katrien nummer 3-2003 en die verscheen exact op de ochtend dat ik voor het eerst van mijn leven naar agentschap Comic House af reisde om daar kennis te maken met het fenomeen Bob Evers. Dat ik op de terugweg voor het eerst “Kabaal om een varkensleren koffer” las, is bij onze vaste bloglezers al meer dan bekend. Op de heenweg las ik dus de Katrien waarin dit verhaal voor het eerst gepubliceerd werd. Later werd het verhaal opnieuw gepubliceerd in Katrien 3-2009 en Katrien 3-2015
Het maisdoolhof dat destijds aan het verhaal werd gekoppeld, vind je ook in deze nieuwe Katrien weer terug, alleen nu niet meer als prijsvraag. Wel als doolhofpuzzel die zeker de moeite waard is om op te lossen.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: