zaterdag 24 februari 2018

De nieuwste strips

Deze week vind je op pagina 25 t/m 29 van de nieuwe Donald Duck (nr 9-2018) het Jungleboek-verhaal 'Het geheim van het vuur'. Een verhaal dat ik baseerde op het verlangen naar vuur en de bijbehorende macht die Koning Lowie in de Disneyfilm Junglebook via Mowgli hoopt te verkrijgen. Dit verhaal begint met ongeveer dezelfde situatie, met dit verschil dat Lowie dankzij een blikseminslag inderdaad het vuur in handen krijgt en vervolgens helemaal doorslaat, zodat Mowgli, Baloe en Bagheera alles op alles moeten zetten om te voorkomen dan Lowie de jungle platbrandt. Uiteindelijk blijkt Kaa de oplossing te hebben, maar wil alleen helpen in ruil voor... Mowgli. Het verhaal werd getekend door de Spaanse meestertekenaar José Ramón Bernado.

In de nieuwe Tina (nr 9-2018) van deze week vind je op pagina 48 t/m 50 een gloednieuw verhaal van Karlijn, Catootje en de ouders, dat ik samen schreef met collega Saskia Janssen en dat we baseerde op een bezoek aan de Efteling. Karlijn, Catootje, Jeroen en Germaine gaan een dagje naar het Sprookjespark met gewonnen toegangskaartjes. Maar Karlijn voelt zich genoodzaakt ook een cadeautje voor Thomas mee te nemen, omdat hij die dag niet mee kon. Tegelijkertijd proberen Catootje en Jeroen tevergeefs souvenirbekers met daarop een afbeelding van sprookjesfiguren los te krijgen van Karlijn. Karlijn geeft niet toe en houdt het geld in haar zak voor het cadeautje voor Thomas, maar een ritje in de achtbaan verandert alles. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

En natuurlijk wordt deze week ook Rhonda's Route 66 vervolgd op pagina 18 t/m 20 van de nieuwe Eppo (nr 4-2018). Een flink aantal van de hoofdrolspelers heeft zich verzameld in en rond het circus. Rhonda bevindt zich hoog in de nok, Carl beneden wil definitief met haar afrekenen. Mac heeft het laatste lid van het maffiacomplet ontdekt: gouverneur Mitt Rowdy die maar wat graag president wil worden, maar zich uit de voeten wil maken vanwege de aanwezigheid van 'Dana Dane'. En dan... en moord. Mitt Rowdy wordt neergeschoten en Carl wordt door Mac aangewezen als dader. Met zoveel 'getuigen' rest er ook voor Carl niets anders meer dan de nok in te vluchten. Waar het tot een laatste confrontatie met Rhonda komt die uiteindelijk leidt tot de val van beide ex-geliefden. Buiten wordt Dutch aangeklampt door een nog onbekend iemand, terwijl men zich binnen afvraagt wie het drama van zojuist heeft overleefd. Wordt vervolgd, over minder dan twee weken in de zinderende finale van Rhonda, Route 66.

4 opmerkingen:

Kees van den Bos zei

Spannend, spannend, maar inderdaad de ontknoping is nabij en wie goed opgelet heeft bij het lezen van Route 66 in Eppo moet toch wel een idee hebben wie Dutch tegen het lijf loopt.

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Ja, ik heb ook wel zo'n idee wie degene is die Dutch aanklampt. Met nog één aflevering te gaan, kan het eigenlijk maar één persoon zijn.
En dan is er nog de dienst die Carl Rhonda moet bewijzen, die wel eens bepalend zou kunnen zijn voor de afloop van het verhaal. Nog maar een kleine week geduld en de Eppo-abonnees komen dan eindelijk te weten hoe de grote finale van Rhonda eruit ziet. :-)

Hartelijke groeten,

Frank

Kees van den Bos zei

Kreeg ik op dinsdag de BD Must luxe versie in het Frans van Route 66 binnen. De tekst heb ik nog niet helemaal kunnen ontrafelen, maar de afloop mag er zijn. Nog maar een paar dagen tot dinsdag de nieuwe Eppo op de mat ligt.

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Je hebt mazzel. Ik heb helaas (nog) niet de beschikking over Franse Rhonda, dus het lijkt erop dat ik echt tot aanstaande dinsdag zal moeten wachten om de afloop van Rhonda te kunnen lezen. Ben erg benieuwd. Nu maar hopen dat bezorgster vroeg langskomt met die nieuwe Eppo.
Veel leesplezier in het Frans en heel prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank