dinsdag 24 januari 2017

Signeren in Angouleme

Nederland is goed vertegenwoordigd op het 44ste Festival de la Bande Desinee d'Angouleme, dat aanstaande donderdag 26 januari van start gaat. Henk Kuypers, Eric Heuvel, Paul Teng, Vano en voor het eerst in Angoulême... Danker Jan Oreel. Al deze Nederlandse stripauteurs zijn tussen donderdag en zondag te vinden in de stand van BD Must, stand H15 in Espace Para-BD. De diverse signeertijden worden bekendgemaakt via de 'horaires de dedicases, ofwel de signeerschema's.
Natuurlijk zal Hans de Franstalige edities van Rhonda 1: Help me, Rhonda! en Rhonda 2: Rebecca op verzoek graag van voorzien van tekst en tekening, de zogenaamde 'dedicase'.
En had Rhonda 2: Rebecca vorig jaar nog haar Franse premiere in Angoulême, dit jaar is het beurt aan een andere Nederland heldin, Hel.

(Illustratie: Danker Jan Oreel, bron; BDMust)
 Onder de titel Helena, les malles de Raz Fadraz verschijnt het eerste album van Hel, de koffers van Raz Fadraz, deze week bij uitgeverij BD Must in het Frans. En uitgeverij BD Must heeft een speciale aanbieding. Wie tot morgenavond 25 januari intekent, betaalt slecht 39 euro voor deze gesigneerde versie  van het eerste Frans Hel-album en dan krijg je er ook nog een uitgebreide tekening in kleur bij. De gewone prijs, zonder  die tekening dus, is overigens 49 euro. Meer info hierover vind je op de Facebook-pagina van Danker Jan. En zoals gezegd, ook Danker Jan is dit jaar aanwezig op het stripfestival van Angoulême en zal uiteraard dit gloednieuwe Franse Hel-album van een 'dedicase' voorzien voor iedereen die dat maar wil. Kortom, voor wie deze week nog graag een tekening van Hans en/of Danker Jan in album wil hebben, is Angoulême the place to be.

44ste Festival de la Bande Dessinee d'Angouleme

Donderdag 26 januari t/m zondag 29 januari 2017

Angoulême

Dagelijks vanaf 10.00 uur tot laat in de avond

Rhonda-en Hel-signeersessies:  stand van BD Must (H15) in Espace Para-BD

Info:http://www.bdangouleme.com/

2 opmerkingen:

Kees van den Bos zei

Mooi succes. Ik schreef het al op de Facebook van Danker Jan: 4 van de 5 stripmakers hebben een heldin waarmee ze scoren. Nieuwe Hollandsche school zou je denken! Mooi rijtje: Franka, Rhonda, Helena en January maar die laatste is natuurlijk een Amerikaanse. Paul is natuurlijk buiten categorie maar volgens DJ schijnt hij ook vreselijk goed vrouwen te kunnen tekenen. In 'Jan van Scorel' heeft hij dat in ieder geval recentelijk nog gedaan. Nu nog in Tristan? Mooie bijkomstigheid is dat ik nu regelmatig door Franstalige boeken blader: zou ik toch nog mijn Frans nog een beetje ophalen?

Frank Jonker zei

Ha Kees,

Zo had ik het nog niet bekeken, maar je hebt helemaal gelijk. Het zijn inderdaad de Nederlandse stripheldinnen die het op het moment goed doen in Frankrijk.:-) Wat Paul Teng betreft ben ik het helemaal met Danker Jan eens. Paul Teng kan fantastisch goed vrouwen tekenen, In Tristan, de ijzeren poort spelen vrouwen niet echt een heel grote rol, maar wellicht in een van de volgende verhalen?
Ik ben ook heel benieuwd naar hoe het Franse Hel(ena)-album er uit komt te zien. Ook goed voor mijn Frans, al leest het makkelijker als ik de Nederlandse versie er voor de zekerheid naast leg. :-)

Hartelijke groeten,

Frank