dinsdag 30 augustus 2016

Rhonda, Max Miller, Donald Duck en andere strips in Kampen

 
Het Kamper Stripspektakel is alweer meer dan een week geleden, dus hoog tijd voor het traditionele blogverslag. Zo rond half elf arriveerde ik samen met collega-scenariste Saskia Janssen n Kampen, om vervolgens bij de Konditorei eerst van de gebruikelijke kop koffie te genieten, voordat we plaatsnamen in onze stand in de Oudestraat. IJsbrand was al eerder in Kampen aangekomen en had samen met Bente de Max Millerstand al compleet ingericht.

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor Max Miller. Uiteraard voor de gloednieuwe Max Miller-prent 'Snowboarding' die IJsbrand in Kampen presenteert als voorproefje van het nieuwe Max Miller-album Schaduwspel dat aanstaand weekend verschijnt (daarover later deze week meer op dit blog).
(Foto: Riccardo di Bon)

Maar ook in de beide Max Miller albums 'Moordkunsten' en "De Orde van de Blauwe Steen'  en het making-of album 'Achter de schermen van.... Max Miller - Moordkunsten' heeft IJsbrand heel wat Maxen, Eva's of een van de ander personages getekend. En zelf heb ik heel wat albums van 'De Orde van de Blauwe Steen'  mogen signeren.
(Ilustraties: IJsbrand Oost)
IJsbrand had ook wat extra exemplaren van Stad Magazine meegenomen, het Groningse magazine, waarin het afgelopen jaar onze horeca-strip in samenwerking met s'Amuse Cateraar wordt gepubliceerd en ook die vonden gretig aftrek.
.
(Illustratie: Eric Heuvel)

Ook was er veel belangstelling voor Nieuwe Vrienden waarvan in Kampen de speciale educatieve versie, de softcover met Anne Frank Krant en werkposter, helemaal uitverkocht raakte, en voor Donald Duck, waarvan ik meerdere albums van De Spannendste avonturen van Donald Duck nr 8 heb mogen signeren.
(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)

Ook hebben we heel wat tekeningetjes en handtekeningen in het speciale handtekeningboekje dat onderdeel uitmaakt van het programmaboek van het Kamper Stripspektakel, altijd vergezeld van een tekeningetje van Donald en/of Max Miller. En gedurende heel onze signeersessie werden we getrakteerd op koffie, cola, broodjes was en wat al niet meer door de medewerkers van het Kamper Stripspektakel.Halverwege het Kamper Stripspektakel hoorde ik dat Hans maar liefst vier nieuwe Rhonda-prenten bij zich had, die hij niet op de blogs had aangekondigd. Hoog tijd dus om even pauze te nemen en een kijkje op het Van Heutzplein waar Hans en Caroline hun stand hadden.

Behalve naar deze vier Rhonda-prenten was er bij Hans natuurlijk ook veel vraag naar de diverse Rhonda-albums 'Help me, Rhonda!' en 'Rebecca', meestal in het Nederlands, maar er waren ook enkele buitenlandse edities beschikbaar.

En terwijl ik bij de stand van Hans en Caroline was, verkocht IJsbrand nog een Bob Evers album voor me. Een album dat ik dus helaas niet heb kunnen signeren, maar hopelijk heeft degene die het kocht nog wel een tekening door Hans in zijn album kunnen laten maken.

 
Uiteindelijk zijn we tot tegen vijven doorgegaan met het signeren van alle verschillende albums, prenten en schetsboeken. IJsbrand was zelfs nog bezig met een tekening voor een van de bezoekers, toen ik even na vijven weer huiswaarts ging.

(Illustratie: IJsbrand Oost)
Al met al dus weer een heel drukke en gezellige zaterdag tijdens het Kamper Stripspektakel. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en alle andere medewerkers van het Kamper Stripspektakel bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid, de algehele verzorging en niet te vergeten de overheerlijke Kamper slof die ook dit jaar na afloop weer mee naar huis kregen.
(Foto: Riccardo di Bon)

Verder uiteraard IJsbrand, Bente, Saskia, Simone, Piet, Riccardo, Hans, Caroline, Wilma, Pascal, Marc, Andre, Rosie, Gerard, Mark, Willem, Kees en Jolanda voor het gezelschap en de gezelligheid in om de stand. Riccardo nog extra bedankt voor het maken van de foto's voor dit blogverslag en Simone, dank je wel voor het versturen daarvan. En verder natuurlijk iedereen die ook dit jaar weer speciaal voor ons en onze strips naar Kampen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: