vrijdag 19 augustus 2016

...en de andere publicaties van deze week

Behalve de strip 'De avondklok' zijn er deze week ook nog een aantal andere publicaties in de diverse tijdschriften van deze week. Zoals bijvoorbeeld het Oom Dagobert-verhaal, getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien, op bladzijde 38 tot en met 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 34-2016). Een verhaal waarvoor ik de inspiratie vond op de Twitterpagina's van collega-stripmakers en goede vrienden Simone Bergmann en Piet Voordes. Simone en Piet, heel hartelijk bedankt voor jullie tweets van toen en voor de inspiratie voor dit verhaal.
Een verhaal dat zijn oorsprong vond in het feit dat ik beide tweets net iets anders opvatte dan ze bedoeld waren.  Vrij onschuldig allemaal. Maar het bracht me wel op het idee dat er wellicht ook lieden zijn die hun Twitter bewust gebruiken om anderen iets te laten geloven dat niet de waarheid is. En dat is dus wat Zwarte Magica beoogt met haar kweets op de Duckstadse berichtendienst Kwetter. Gekwetter dat maar één doel heeft: het stelen van Dagoberts geluksdubbeltje en omsmelten tot een amulet die van haar de rijkste en machtigste heks ter wereld zal maken. De boodschap van het verhaal? Geloof niet alles wat je op internet leest. Met uitzondering van de posts op dit blog natuurlijk. ;-)

Deze week verscheen ook de nieuwe Eppo (nr 17-2016). Een paar weken geleden bereikte ons het nieuws dat Uitgeverij Don Lawrence Collections Uitgeverij L, onder andere uitgever van Nieuwe vrienden, had overgenomen.

(Illustratie: Eric Heuvel)

 Het album Nieuwe vrienden was al langer te koop in de Eppo Shop, maar deze week is het samen met onder andere 'The making of... Agent 327, ook te vinden in de advertentie voor de Eppo Shop op bladzijde 4 van de nieuwe Eppo.


En dan, op bladzijde 47 staat ze eindelijk weer aangekondigd: Hel!
(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Over twee weken in Eppo nummer 18 gaat het nieuwe Hel-verhaal 'De Sibylle-codex' van start. Of zoals Danker Jan het op zijn Facebookpagina schreef: Daar gaat ie dan... in Eppo nr 18. Een gloednieuw avontuur, naar een idee van Danker Jan, waarin Hel haar eerste dossier van Raz Fadraz opent  en samen met haar nieuwe compaan Julia de jacht opent op de laatste van de drie boeken van de Sibylle-codex. Meer hierover over twee weken in Eppo, op Danker Jans Facebookpagina en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: