zaterdag 7 mei 2016

Nieuwe avonturen van Bob, Jan en Arie

Sinds een paar jaar heeft auteur Peter de Zwaan de draad van de Bob Evers boekenserie weer opgepakt. Deze week verschenen deel 56 als 57 in de serie Bob Evers.
 
                                        (Bron illustratie: www.peterdezwaan.nl)

In deel 56 'Spektakelspel van Fons de Schilder' zetten  Bob, Jan en Arie hun speurtocht uit deel 55, De perikelen van Kolonel Prins, voort. Want wat is er nu eigenlijk aan de hand in Odiliapeel rond het huis dat Marianne dacht geerfd te hebben? Via zijn vader krijgt Jan een pakje dat uiteindelijk leidt naar een voorwerp waar de drie jongens tijdens hij speurtocht veel aan zullen hebben. Maar voor ze het kunnen gebruiken worden Jan en Arie gevangen gezet in dezelfde paardenstal waar eerder hun bloemenbus werd gesloopt. En uiteindelijk komt het tot een confrontatie met Rafael Dupont, alias Fons de Schilder en een geheimzinnige lange man. Een confrontatie waarbij twee Porsches betrokken zijn en waarbij Arie een conclusie trekt die grote gevolgen zal hebben.

De Bob Evers Nederland-trilogie wordt afgesloten in deel 57: 'Smokkelspoor van Meneer Maik'.
Bob, Jan en Arie volgen het spoor van Maikel Landleven, de neef van Marianne. Daarbij weet Arie net genoeg info over diens plannen uit Rafael Dupont te krijgen, reist Bob af naar het zuiden van Limburg om het spoor van Meneer Maik op te pikken en volgt Jan de auto's waarmee clandestiene sigaretten worden gesmokkeld. Tijdens hun speurtocht komen ze onafhankelijk van elkaar terecht in hetzelfde bungalowpark om van daaruit het spoor van Maikel Landleben verder te volgen tot in een eetcafé met de naam 't Hijgend Hert, waar zich vreemde lieden ophouden, waarvan er minstens één zeer bekwaam is in leugens en bedrog.

 Meer info over deze nieuwe Bob Evers boeken  en hoe die te bestellen vind je op de site van Peter de Zwaan (www.peterdezwaan.nl). Voor 2017 staan opnieuw twee nieuwe  delen uit de Bob Evers boekenserie aangekondigd.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: