vrijdag 4 december 2015

De strips van deze week

Veel dieren in de strips van deze week. Te beginnen met Puppy from Hell op bladzijde 44 van de nieuwe Stripnieuws (nr 61-2015). Slechts één aflevering deze keer. Maar dan wel eentje die heel diep gaat. Want Nina vertelt de kleine Nell over ambitieuze lieden en wat die zoal in hun leven bereiken.
En laat de kleine Nell daarop nou net de enige juiste vraag stellen. Een meesterwerkje van Hans en Caroline. Mis het niet.

Nog meer dieren in de nieuwe Penny (nr 25-1015), in twee verhalen gebaseerd op ideeen van de redactie van Penny. Allereerst op bladzijde 6 t/m 13 een nieuw verhaal uit de serie Duinmanege. Waarin Romy, een nogal onhandig meisje haar droompony ziet en de verzorging van Danina, zoals de pony heet, op zich wil nemen. Maar Danina is nogal schrikkerig en  Romy's onhandigheid is dus geen aanbeveling. Of het Romy toch lukt om een band met haar droompaard op te bouwen, lees je deze week in Penny.

En dan op bladzijde 18 t/m 24 een gloednieuw verhaal van Sarah de Shire.

(Illustraties: © Holco Publications)

Waarin Maura en Marlin met Sarah een rit over het crosspad in het bos maken en dan de kortste weg naar huis willen nemen. Maar de kortste weg is niet altijd de veiligste. Met als gevolg dat Sarah door de brug heen zakt en in een nogal ongemakkelijke positie beland. Een positie waar Maura en Marlin en zelfs de dierenarts haar niet zo een, twee, drie uit kunnen bevrijden.

En dan vind je tenslotte op bladzijde 38 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck (nr 49-2015) het Donald Duck-verhaal 'De gulzige geluksvogel'. Met inderdaad een hoofdrol voor Guus Geluk, die tot frustratie van Donald het laatste voedselpakket van de Damesclub voor Donalds snavel wegpikt. En dat terwijl Donald maar 25 cent in huis heeft. Gelukkig is Guus ook de kwaadste niet en nodigt Donald en Kwik, Kwek en Kwak uit voor het eten, dat ze natuurlijk wel zelf mogen klaarmaken. En dan krijgt Donald letterlijk een kijkje bij Guus in de keuken, met alle gevolgen van dien. Het verhaal werd getekend door de Franse tekenaar Thomas Cabellic.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: