vrijdag 11 december 2015

De publicaties van deze week

1. Boekenkrant 12-2015

De nieuwe Boekenkrant (nr 12-2015) is een soort van Rhonda-special. Hans schreef er al een hele post over op de Help me, Rhonda-blog:

Zijn het m'n méér dan uitstekende contacten met de redactie van de Boekenkrant?  Is het m'n  . . . jongensachtige charme?  Of heeft hier iemand gewoon genadeloos de beurs getrokken?

Sinterklaas en Kerst.  Met het risico over ieders "kotsgrens" te gaan, nóg even een keer over de publiciteit rondom Rebecca. 
Hij ligt hier voor me.  . . EN inmiddels op dit moment vast ook alweer in alle boekenwinkels . . . De ultieme, gratis, en werkelijk overal verkrijgbare Boekenkrant !!! De Rhonda-krant! Op blz 37 het paginagroot Rhonda-interview van Robin Vinck met uw tekenaar. Een fijn gesprek over perspectieven, plotwendingen en m'n eerste stappen op de Franse stripmarkt. Over de lange voorgeschiedenis van het project en de mogelijke strip-toekomst van m'n papieren personages.
Maar kijk nou toch, die héle krant staat potverdrie vol met Rhonda ! Okee, het begint al op de cover natuurlijk.
Advertentie in het hoekje. Zeer cool!
En dan gelijk op de eerste pagina meteen een briefkaart/ansichtkaart-actie met de Rhonda cover! Hoe leuk is DAT?! Kerstgroet erop schrijven, postzegel op haar rug en je bent weer klaar dit jaar!
En wacht! Op pg 16 dan gewoon weer de beeldschone, kwartpagina advertentie voor het album! Geweldig!
(Let trouwens even op die formaatvermeldingen! Zie je eigenlijk nooit in andere advertenties, die precieze afmetingen! Weet je misschien of het album een beetje in de kast "past", ofzo ?  ;)
 "de nieuwe Grunberg is me te groot, beste winkelier! " )
EN tenslotte dan, op laatste pagina van de Boekenkrant, óók nog even het Rebecca-album als PRIJS in de prijsvraag. 
Voor wie het album nou nog steeds niet heeft. Even naar de boekwinkel, krantje halen. Gratis. Kun je daar meteen gratis aan meedoen, aan die prijsvraag. Herken die drie schrijvers even en het nieuwe Rhonda-album is misschien van jou! Gratis!
 
2. De Donald Duck en Eppo Kerstspecials

(Illustratie: © Disney)
 
Deze week verschenen er maar liefst twee Kerstspecials. Sinds dinsdag ligt de Donald Duck Kerstspecial in de winkel met daarin op bladzijde 54 t/m 59 een Pinokkio-verhaal waarvoor ik vorig jaar het scenario schreef. Uiteraard met het oog op Kerstmis. Een verhaal waarin de Koetsier van alle brave kinderen stoute kinderen wil maken door ervoor te zorgen dat ze dit jaar geen cadeautjes krijgen met Kerstmis. En dus huurt hij Jantje Fantsoen en Sluw de Kater in om de Kerstman van al zijn pakjes te beroven. Een plan dat lijkt te lukken, ware het niet dat er die nacht nog één kind ongerust op de Kerstman wacht: Jantje Lampepit. Want krijgen ondeugende kinderen nu wel of geen cadeautjes van de Kerstman? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech.

(Illustratie: Henk Kuypers)
 
Sinds donderdag is ook de Eppo Kerstspecial, ofwel Eppo 25-2015, in de winkel verkrijgbaar.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

 Daarin geen speciale kerststrips van Hans, IJsbrand of mij, maar wel bijvoorbeeld op bladzijde e een overzicht van de favoriete kerstnummer van vele Eppo stripmakers. Zo noemt IJsbrand bijvoorbeeld de soundtrack Home Alone I en II en de soundtrack van Lord of the Rings.
 
Hans noemt als zijn favoriete kerstnummers: What child is this? van Catie Curtis, 2000 miles van The Pretenders en I saw mommy kissing Santa Claus van Teresa Brewer. De complete lijst is te vinden op Spotify, voor iedereen die een abonnement heeft op deze service, onder de titel 'Eppo's kerstnummers'.
 
 Op bladzijde 24 en 25 vinden we dan een middenplaat vol speciale Stripballen, waarbij de Eppo-tekenaars hun eigen stripkerstballen ontworpen hebben.

(Illustratie: IJsbrand Oost)
 
Op bladzijde 24 vinden we de stripbal van Ijsbrand met daarop Max en Eva.

Op bladzijde 25 de stripbal van Hans met daarop natuurlijk... Rhonda.
 
 3. Rhonda-recensie
 
En over Rhonda gesproken, deze week verscheen er ook een meer kritische recensie over Rhonda 2: Rebecca. Ook daaraan besteedde Hans aandacht op de Help me, Rhonda-blog:\
 
 Het kon niet blijven duren, Hans. De veren in kritiekland raken natuurlijk een keer op. Op Enola. be de eerste, wat meer kritische Rebecca recensie gevonden.
Genadeloos eerlijk als ik ben, plaats ik 'm hier natuurlijk even door. Voor kennisgeving aangenomen. Een zes-en-halfje voor Rebecca van de strenge Vlaming Marc Bastijns . . .
 
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: