vrijdag 18 september 2015

De strips van deze week

Deze week op bladzijde 14 en 15 van de nieuwe Eppo (nr 19-2015) de ontknoping van Rhonda 2: Rebecca. Hans schreef er al eerder over op deze blog en op de Help me, Rhonda-blog (http://www.hmrcomic.blogspot.nl/). Rhonda achter op de motor bij Dutch Bernstein, weg van de villa brandende villa van Dana Dane. En vragen te over. Hoe zit het nou met Rhonda, Rebecca en Dana Dane? En hoe zit het bijvoorbeeld met dat geheimzinnige briefje? Want het blijkt dat het Sonnberg al die tijd alleen maar op dat briefje ging en niet om het geld of Rhonda. Van wie is dat briefje eigenlijk? Wie, o wie is M. R.?

Carl valt in ongenade bij Sonnberg en zoekt zijn toevlucht bij de baas van de CIA. Veiligheid in ruil voor informatie. Of dat een verstandige deal is, zal blijken. Wat waar hebben we die CIA-baas ook alweer eerder gezien? Voor McCluhan wordt alles alleen maar warriger. En of hij zijn informatievoorsprong weet te behouden na de actie van Carl is ook maar de vraag. Allemaal vragen waarop we hopelijk het antwoord krijgen in deel 3 van Rhonda-trilogie. Kortom, wordt vervolgd...

(Illustratie: IJsbrand Oost)

En dan verscheen deze week ook het nieuwe Stad Magazine (nr 9-2015). Met daarin de derde culinaire strip, die IJsbrand en ik in samenwerking met s'Amuse Cateraar voor dit Groningse magazine maken. Deze keer staat de catering zelf centraal en het bijzonder de Zoete aardappel/pompoensoep met Lady Blue van s'Amuse Cateraar. In s'Amuse Cateraar: soep heeft kok Tammo nog één ingrediënt nodig om deze soep te vervolmaken: pompoenpitten. En laten die nou juist op zijn. En dat terwijl de bestelauto al klaar staat om de diverse gerechten te gaan bezorgen. Aan keukenhulp Silke de taak om binnen een mum van tijd ergens pompoenpitten te scoren. Dankzij het nabijgelegen volkstuinencomplex komt het allemaal goed en krijgen zowel Silke als de lezers van Stad Magazine het recept voor Zoete aardappel/pompoensoep met Lady Blue cadeau. De strip werd uiteraard getekend door IJsbrand en Dick Heins verzorgde de inkleuring. De laatste plaat, waarop Tammo zijn recept verklapt, wordt door s'Amuse Cateraar ook gebruikt voor promotiedoeleinden. Binnenkort waarschijnlijk te vinden op de diverse Facebook-pagina's van s'Amuse Cateraar.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: