dinsdag 11 augustus 2015

Signeren in Kampen

Aanstaande zaterdag vindt in Kampen het 17e Kamper Stripspektakel plaats. Met vele bekende Nederlandse en Vlaamse stripmakers. En natuurlijk zijn IJsbrand en ik daar ook bij.  Hoewel het foutief in alle publicaties staat, Hans moet dit jaar helaas verstek laten gaan. Maar alle boeken en prenten zullen er zijn ! Onder andere 'Rhonda 1: Help me, Rhonda!'  en de diverse albums Bob Evers-albums harde en/of zachte kaft. En... een gloednieuwe prent van Max Miller.

Vanwege het het mooie weer, en omdat we ons in Kampen dicht bij de IJsselkade en dus de IJssel bevinden is het Stripspektakel in Kampen een mooi moment voor de primeur van bovenstaande prent.
De prent heeft de IJsselmeersluis in Lemmer als decor en toont Max en Eva na een lekker dagje op het water. Op de achtergrond het binnenvaartschip 'Gecor', die net de sluis uit komt varen en mogelijk doorvaart naar Kampen. Dat is tenslotte maar een klein stukje varen.
De prent verschijnt in een oplage van 50 genummerde en gesigneerde exemplaren en kost als vanouds slechts Euro 7,50. 
Voor de mensen met een vast nummer voor prenten houdt IJsbrand automatisch het gereserveerde nummer vast. Je kunt de prent dan op komen halen in Kampen. Ben je niet in Kampen, dan mailt IJsbrand je begin volgende week even over het verkrijgen van deze prent.

Wil graag deze prent kopen, heb je geen vast nummer en kom je niet naar Kampen, stuur dan een mailtje naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl en IJsbrand mailt je na de beurs in Kampen terug hoe je de prent kunt bemachtigen.


Ook het nieuwste Max Miller album De Orde van de Blauwe Steen is in Kampen verkrijgbaar, net als Max Miller 1: Moordkunsten. IJsbrand neemt ook nog de diverse Max Miller-prenten, voor zover nog voorradig, een aantal schetsen, voorstudies, originele tekeningen en wellicht enkele strippagina's mee, evenals als de allerlaatste exemplaren van de speciale uitgave ‘Achter de schermen van… Max Miller: De Orde van de Blauwe Steen’.

In dit boek vertellen IJsbrand en ik aan de hand van veel nieuw (deels full color) beeldmateriaal hoe we samen het nieuwste Max Miller avontuur hebben gemaakt. Ook zijn alle 46 strippagina’s in schets opgenomen, waardoor het verhaal in deze uitgave in z’n geheel te lezen is, en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave. 


Deze pagina’s in schets worden aangevuld met uitleg, wetenswaardigheden, pagina-opzetjes, aanvullende schetsen, illustraties en gebruikt documentatiemateriaal.
Dit hardcover boek in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren, waarvan er nu nog ongeveer 10 over zijn, kost Euro 29,95 en dat is inclusief de bijbehorende prent 'Librije' Het boek met bijbehorende prent kost (exclusief eventuele verpakking-en verzendkosten) Euro 29,95.

(Illustraties: IJsbrand Oost)
Mocht je niet naar Kampen kunnen komen: het boek is ook te bestellen door een mailtje te sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl. IJsbrand neemt dan snel contact met je op over hoe je een exemplaar kunt bemachtigen.
(Illustratie: Eric Heuvel)
Ook Eric is dit jaar in Kampen aanwezig. Sterker nog, in navolging van Hans heeft Eric  de poster voor het Kamper Stripspektakel van dit jaar getekend. En er is bovendien een mobiele tentoonstelling van Erics werk te bezichtigen in de Mobiel Expositie Truck op het Van Heutzplein. Natuurlijk hebben we ook Nieuwe Vrienden bij ons, in zowel de reguliere hardcover-editie, als de allerlaatste exemplaren van deducatieve editie, de softcover-editie met werkposter en Anne Frank krant. Ook de diverse January Jones-albums en de overige educatieve albums van Eric zijn in Kampen verkrijgbaar, net als zijn allernieuwste album Quaco.
(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Verder zijn in Kampen de allerlaatste exemplaren van De verdronken paarden van Ameland en De grappigste avonturen van Donald Duck nr 34 verkrijgbaar. En net als bij Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen en de educatieve versie van Nieuwe vrienden geldt echt: op is op. Mocht je deze albums dus nog niet hebben, wees er dan snel bij. En natuurlijk gaan we proberen al moois voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten in Kampen.
17e Kamper Stripspektakel

Zaterdag 15 augustus

Oudestraat en Van Heutzplein

8261 CM Kampen

Van 10.00 uur tot 17.00 uur

Signeersessies: vanaf 11.00 uur

Toegang: geheel gratis

Info: http://www.kamper-stripspektakel.nl/

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank !

Ik weet dat het in de publicaties staat, maar ik ben er niet in Kampen, hoor! Nog net geen nieuw boekje en te druk! Ik verbeter het even in je posting!

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Dank voor de aanpassing. Het bericht had me inmiddels ook bereikt en ik was al van plan het aan te passen, maar je bent me net voor. Wel jammer dat je dit jaar (voor het eerst?) niet in Kampen bent. Hopelijk volgend jaar weer. Intussen veel succes met de finishing touch van Rhonda 2.

Hartelijke groeten,

Frank