woensdag 4 juni 2014

Poppetjes tekenen in Groningen (1): De presentatie van de Max Miller - Martinikerk-editie

Afgelopen weekend presenteerden we het nieuwste Max Miller album 'De Orde van de Blauwe Steen'. deel van dit verhaal speelt zich op de gewelven van de Martinikerk in Groningen. Reden voor de Martinikerk om een speciale Martinikerk-editie van dit tweede Max Miller album uit te brengen.


Aanstaande zaterdag 7 juni vindt in de Martinikerk te Groningen de presentatie plaats van deze speciale Martinikerk-editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen. Het album heeft een afwijkende cover, is genummerd en gesigneerd en wordt zaterdag ook voorzien van een speciaal Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen stempel. Van deze speciaal gestempelde, genummerde en gesigneerde Martiniikerk-albums  zijn slecht 250 exemplaren beschikbaar. Het boek is alleen verkrijgbaar in de Martinikerk te Groningen.
Vanaf 11.00 uur staat de Martinikerk helemaal in het teken van Max Miller. Om 11.15 uur vindt de overhandiging plaats van het eerste exemplaar van de speciale Martinikerk-edite aan de voorzitter van de Groningen City Club, de heer B. J. Hakvoort. De Groningen City Club zorgde er onlangs voor dat Groninger Stripmuseum op de huidige locatie open kan blijven tot aan de verhuizing naar het Groninger Forum in 2017.

Ook de gewelven zijn zaterdag opengesteld, zodat je met eigen ogen kan zien waar Max, Eva en Pjotr zoal terecht komen tijden hun avonturen in 'De Orde van de Blauwe Steen. En uiteraard zijn IJsbrand en ik de hele dag aanwezig om al die albums te voorzien van tekening, tekst en handtekening, voor iedereen dit dat maar wil. En behalve de speciale Martinikerk-editie hebben we natuurlijk ook de reguliere editie van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen bij ons. Bovendien zijn alle originele pagina's van de Martinikerk en de stad Groningen zaterdag te bezichtigen in de Martinikerk en neemt Ijsbrand ook veel ander materiaal mee, zoals de bijvoorbeeld de schetsen van het verhaal en de bijbehorende prenten. Meer daarover lees op de Max Miller strips blog in IJsbrands nieuwte blogpost op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/).
Ook na zaterdag kun je op bepaalde data in de maanden juni t/m september meelopen met de striprondleidingen en aan de hand van het stripalbum de gewelven bezoeken, die voorzien zijn van grote banners met stripplaatjes, Meer informatie daarover vind je op site van de Martinikerk (www.martinikerk.nl)

En zaterdag is het ook weer mogelijk om in te tekenen op het boek:

Achter de schermen van...  Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen

In dit album, dat tijdens het Stripfestival Breda (11 en 12 oktober) zal verschijnen, vertellen IJsbrand en ik aan de hand van vele schetsen en (kleuren)illustraties over de totstandkoming van het nieuwste Max Miller avontuur 'De Orde van de Blauwe Steen'. In Groningen hebben alvast een preview bij ons die je kunt inkijken.

Kenmerken van het boek

  • Full color hardcover omslag
  • 64 pagina's met uitleg, wetenswaardigheiden, schetsen en (kleuren-)illustraties die betrekking hebben op de totstandkoming van het stripverhaal.
  • Alle 46 pagina's in schets, waardoor het verhaal in deze uitgave ook in z'n geheel te lezen is en vergeleken kan worden met het eindresultaat in de reguliere albumuitgave.
  • Oplage 150 genummerde en gesigeneerde exemplaren
  • Met exclusieve gelijk aan het boek genummerde en gesigneerde full color prent 'Librije' (zie afbeelding hierboven)
Het boek met bijbehorende prent zal (exclusief eventueel verpakking- en verzendkosten) 29,95 euro gaan kosten en is vanaf de Stripdagen Haarlem al te bestellen! Als je tijdens de beurs een exemplaar reserveert ontvang je tegen een aanbetaling van 15 euro alvast:

  • De genummerde en gesigneerde prent 'Librije'
  • Een speciaal getekend bewijs van reservering
Eind september/begin oktober nemen we dan contact met je op om afspraken te maken over de levering/verzending (houdt bij verzending wel rekening met extra verpakking- en verzendkosten)
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Mocht je interesse hebben in dit boek en niet naar Groningen (of volgende signeersessie of beurzen voor Breda) kunnen komen, dan kun je vanaf 2 juni a.s. ook een mailtje sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl
IJsbrand neemt dan contact met je op over hoe je in kunt tekenen op dit unieke boek.

Max Miller in de Martinikerk

Zaterdag 7 juni 2014

Martinikerk Groningen

Martinikerkhof 3

9712 JG Groningen

Entree: via de hoofdingang Sint Jansstraat

Openingstijden: van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Overhandiging eerste exemplaar: 11.15 uur

Signeersessies en striprondleidingen: vanaf 11.30 uur

Toegang: geheel gratis.

Info: www.martinikerk.nl

Geen opmerkingen: