vrijdag 30 mei 2014

De nieuwste strippublicaties

In zowel de nieuwe Eppo (nr 11-2014) als de nieuwe Stripschrift (nr 438) is er uitgebreid aandacht voor de Haarlemse Stripdagen van aanstaand weekend. Eppo publiceert op bladzijde 8 onder andere een lijst met alle aanwezige stripmakers in de stand van Eppo Stripblad en op bladzijde 38, waar in de gebruikelijke advertentie van de Eppo Shop een aankondiging staat van het nieuwe Max Miller album 'De Orde van de Blauwe Steen', compleet met een korte inhoud van het verhaal. Uiteraard is het album aanstaande weekend volop verkrijgbaar in de Eppo-stand, maar voor wie niet naar Haarlem kan komen, is vanaf nu het tweede Max Miller album vanaf te bestellen via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=85&groep=Stripboeken&serie=Max+Miller
Ook het gloednieuwe Knocky Magazine (nr 14) besteedt aandacht aan het verschijnen van het nieuwe Max Miller-album, maar kijkt daarbij ook meteen een week vooruit naar de presentatie van de Martinikerk-editie van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Op bladzijde 31 vind je een in de rubriek 'Strippers' onder het kopje 'Max Miller' een fraai artikeltje dat prima weergeeft wat er volgende week in de Martinikerk te Groningen zoal staat te gebeuren.
(Illustraties: IJsbrand Oost)
Met een inleiding over onze samenwerking en de voorbereidingen van dit album, waarbij ook nog een korte overzicht wordt gegeven van mijn andere scenariowerk. Knocky Magazine 14 kun je downloaden via: http://thecomiccompany.wix.com/knocky

En dan toch weer even terug naar Eppo, want in de advertentie van de Eppo-shop zien we in de zijlijn ook de cover van Bob Evers deel 5: Een overval in de lucht. Ook de Bob Evers albums zijn via de Eppo Shop te bestellen en wel via:
Idem dito voor Rhonda, van wie we in Eppo nog een cover aantreffen in de advertentie van Eppo gemist? op bladzijde 44. Rhonda 1: Help me, Rhonda! is in de Eppo Shop te bestellen via: http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda

En over Rhonda gesproken, na Stripnieuws besteedt ook de nieuwe Stripschrift aandacht aan de winnaars van de Stripschappenningen 2013. In de rubriek 'Service Spread' op bladzijde 42 onder de vaste titel 'Waarheen?'aandacht voor de albumprijzen van het jaar 2013. En natuurlijk wordt daar ook de bekroning van Rhonda 1: Help me, Rhonda! als album van het jaar 2013 in de categorie 'Avontuur en vermaak' vermeld.  Hans is overigens zaterdagmiddag tijdens de Haarlemse Stripdagen ook een van de aanwezige tekenaars in de stand van Eppo Stripblad en presenteert daar deze fraaie, gloednieuwe Rhonda-prent. Oplage 30, prijs 10 euro, dus wees er snel bij. En wil je deze prent alvast wat beter bekijken, dan vind je op de Help me, Rhonda-blog (http://hmrcomic.blogspot.nl/) in Hans nieuwste blogpost 'Signeren in Haarlem' alvast een paar fraaie details.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Otto zei

Bedankt Frank voor het mooie verslag. Geweldig om te lezen hoe druk jullie het hadden. Ik had ook graag het theatertje bezocht maar kon dat weekend onmogelijk in Haarlem zijn.
Gelukkig ben ik er in Groningen wel bij om beide versies te kopen, de making off the bestellen en gezellig een praatje te maken. Tot dan!

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Graag gedaan weer, dit verslag. Wel jammer dat je er in Haarlem niet bij kon zijn, maar des te leuker dat je er in Groningen in de Martinikerk wel bij was. Dank je wel ook voor het prachtige (en smakelijke :-)) cadeau. Het was echt een hele verrassing, net als de dag zelf. Hopelijk tot ziens in Kampen.

Hartelijke groeten,

Frank