vrijdag 28 juni 2013

De nieuwste strippublicaties

Sinds gisteren in de winkel en een paar dagen eerder al bij de abonnees: de nieuwe Eppo (nr 13-2013) met daarin op bladzijde 16 t/m 18 alweer de 12e aflevering van Rhonda's 'Help me, Rhonda!' Een aflevering met o.a. de inmiddels beroemde journalistenscene met vele verschillende camera's waar Hans al eerder op deze blog op en op Help me, Rhonda-blog (http://hmrcomic.blogspot.nl/) een hele post aan wijdde. Rhonda speelt dan ook met verve haar rol van Dana Dane op een Hollywoodparty. Daarbij zegt ze overigens geen woord, al was het maar om niet door de mand te vallen. Al is de vraag wel hoe lang het zal duren voor dat wel gebeurt. Want intussen arriveren ook Carl Firenze en Mr. Sonnberg op diezelfde Hollywoodparty, op zoek naar Rhonda en het geld uit het verdwenen koffertje.
Vrijwel tegelijkertijd komt Rhonda erachter dat ze erin geluisd is door Villafranca. En dan zijn er ook nog de kennissen van Dana Dane, die duidelijk maken dat Dana er een heel andere levenstijl op na hield dan Rhonda. Een levensstijl waarin alcohol en 'het hippiespul' een belangrijke rol lijken te spelen. Kan Rhonda zichzelf nog uit deze warboel redden, of zwicht ze voor dezelfde verleidingen als Dana Dane? Je leest het over twee weken in de volgende Eppo.

 
In de "Eppo mail" in de nieuwe Eppo wordt trouwens ook gerefereerd aan het verloren gewaande script van Bernard Voorzichtig. En laat nu de nieuwe Tina (nr 27-2013) nu deze week op bladzijde 32 t/m 36 het verhaal 'Het script' publiceren dat onder andere gebaseerd is op het verhaal over het verloren script van Bernard Voorzichtig. Maar natuurlijk ook op de vele scripts van soap-series die rondom de eeuwwisseling al dan niet per ongeluk ergens bleven liggen.
Ik schreef het scenario voor 'Het script' zo'n zeven jaar geleden en in de tijd werd het ook getekend door niemand minder dan Carry Brugman. Het verhaal bleef desondanks lang op de plank liggen, vooral omdat Tina rond die tijd meer strips met vaste hoofdfiguren ging publiceren, maar deze week is 'Het script' dan alsnog als compleet verhaal in Tina gepubliceerd.

En we blijven nog even in de showbizz, want op bladzijde 48 t/m 50 beleven onze Volendamse striphelden Nick en Simon ook weer een nieuw avontuur. En het zijn nu eens niet Nick en Simon maar hun vrienden die achtervolgd worden door journalisten, die heel graag willen weten wat de volgende recordpoging van Nick en Simon wordt, na hun record met de 154 versies van 'Julia'. Tja, en als je juist dan kermis aan het vieren bent, gaat de lol er wel snel af. Gelukkig heeft kermisexploitant Ome Piet een oplossing...
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

Prettig weekend allemaal.

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Leuke posting, Frank !

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Dank je wel voor het compliment en graag gedaan! Erg mooie Rhonda-cover ook trouwens. Als deze het album al niet gaan sieren, welke dan wel? :-)

Hartelijke groeten,

Frank