maandag 17 juni 2013

De Max Miller prijsvraag

Aan het  het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' is heel wat documentatiewerk vooraf gegaan. Geen plot zonder grondige documentatie en zelfs al hadden we die documentatie verzameld, toch moest er toch af en toe nog iets in de plot, het scenario of zelfs in de tekening veranderd worden. IJsbrand geeft op de Max Miller Strips blog http://maxmillercomics.blogspot.nl/) een mooi voorbeeld van zoiets aan de hand van deze plaat.

Een belangrijke plaat in het verhaal, want het is de entree van Max en Pjotr in de Abdijkerk van Aduard. De eerste indruk van de situatie daar voor onze helden, maar ook voor de lezers. En dus heeft IJsbrand al voordat ik de bewuste scene schreef al heel wat foto's gemaakt in Aduard.

Aan de hand daarvan kon ik het verdere verloop van de gebeurtenissen in de Abdijkerk bepalen. Het idee van de renovatiewerkzaamheden hier kwam overigens van IJsbrand. Maar het schiep wel veel mogelijkheden voor het vervolg van de Aduard-scene. Personages genoeg immers.

De foto's dienden natuurlijk ook als documentatie voor het tekenen van de bewuste scene.  Eerst de decorschets...


..daarna werden de personages toegevoegd...

...waarna de tekening in potlood werd uitgewerkt...

.. in de inkt gezet...

...en tenslotte ingekleurd door Jildou.

 (Illustraties en foto: IJsbrand Oost)

En pas toen ontdekte IJsbrand dat een kleine maar essentiele perspectief/constructiefout in de tekening zat. De fout is inmiddels gecorrigeerd en de entree van Max en Pjotr in de Abdijkerk zal dus straks in aangepaste versie in Eppo verschijnen.

Maar nu zijn we natuurlijk ook heel benieuwd of jullie die fout ook uit de tekening kunnen halen. Denk je het goede antwoord te weten? Stuur dan voor aanstaande vrijdag, 21 juni 2013, een mailtje naar maxmillerstrips[at]xs4all.nl  Onder de juiste inzenders verloot IJsbrand dan een leuke verrassing.

Veel succes!

Geen opmerkingen: