woensdag 23 januari 2013

Rhonda in de Eppo !

Wat een moment !
Zoals je misschien weet, begonnen pakweg begin jaren negentig, tijdje stil gelegen, bijna vergeten, personeelswisseling gehad, maar NUUUUUUUUUUU  is dan ein-de-lijk zover . . . de lastige mevrouw Rhonda is voor het eerst in druk verschenen. In de Eppo ! De cover, de "over de cover", het interview en dan ook nog drie pagina's. De Rhonda-Eppo lag in de bus, gisteren. Blogvriend, ik ben blij en ik ben een beetje ontroerd.
Hier dus natuurlijk, speciaal voor jou op deze "tweede scherm" blog, nog even de blote covertekening, zoals ik 'm naar Eppo stuurde. Nog  on-ge-Eppo-format door de Eppo-vormgever. Zoals je ziet, was mijn originele coveridee wat rauwer ingekleurd, met minder "fleurige" achtergrond en wat minder "rechtop" gezet.
En hier ook maar es wat schetsen uit de beginfase van de strip. Jee, wat heb ik zitten tobben met die openings scene. Ik dacht de oude pagina's deels te kunnen hergebruiken. Dat viel tegen !!!
Ik kreeg het oude spul nauwelijks ingepast ! M'n stijl was veranderd! Ik moest echt grotendeels opnieuw beginnen. Hier een paar van de tienduizend ideeën voor dat begin.Ik zelfs nog met het idee gespeeld de strip op "comicbook" formaat te maken. Benieuwd hoe dat zou zijn geworden.

Geen opmerkingen: