dinsdag 29 januari 2013

De andere publicaties van vorige week

De afgelopen week kan met recht de week van Rhonda genoemd worden. Rhonda op de cover van Eppo, tekst en uitleg van Hans in 'Over de cover', interviews met Hans in Eppo en Stripelmagazine en last but not least de eerste drie pagina's van Rhonda 1: Help me Rhonda in Eppo nr 2-2013.
In de twee posts van Hans hieronder kun je er alles over lezen. Wat moet ik er verder nog aan toe voegen? Een dingetje wellicht: in het Stripelmagazine zegt Hans dat er vier nieuwe Bob Evers scenario's klaar liggen. Helaas, dat zijn er maar drie. Maar een volgend scenario en wellicht zelfs een volgende Bob Evers trilogie zal er ongetwijfeld gaan komen!

Behalve de premiere van Rhonda in Eppo 2-2013, en het vervolg daarvan in de komende veertien Eppo's zijn er nog een tweetal publicaties die we toch ook even het vermelden waard zijn op deze blog. (Illustratie: Arjan Wilschut, © Comic House)

Zo komt zowel in Eppo als in Stripelmagazine ook GRNVLD ter sprake, het magazine voor de Vrienden van Kasteel Groeneveld, waarin dankzij hoofdredacteur Caroline heel veel werk van Nederlandse stripmakers en illustratoren te vinden is. Zo komt in de rubriek Varia op bladzijde 22 van de nieuwe Eppo onder het kopje "Haaaaa, ik lach!  de strip die Arjan Wilschut voor GRNVLD maakte ter sprake. En weliswaar staat de titel daarvan niet in Eppo genoemd, maar onze vaste bloglezers weten vast nog wel dat dat de stripfabel 'De tuinman en de apen'  is uit GRNVLD 05-2011 .
En ook dit jaar verschijnen er weer vier nieuwe stripfabels en een heleboel ander strip- en stripgerelateerd werk van Nederlandse stripmakers in GRNVLD, waaronder steevast een prachtige illustratie van Hans bij het 'Vooraf' van Caroline. Dus mocht je dat allemaal niet willen missen, ga dan snel naar www.kasteelgroeneveld.nl  voor meer informatie over GRNVLD en Kasteel Groeneveld.

Voor de laatste publicatie van vorige week moeten we het net op.

(Illustratie: Sander Gulien, © Disney, bron: I.n.d.u.c.k.s.)

In de twaalf extra pagina's in de digitale Donald Duck nr 5-2013 werd namelijk het Donald Duck verhaal 'Jachtleed' geherpubliceerd. Een verhaal, gebaseerd op de uitlatingen van een tweetal overijverige jagers, die net als de jagers in de strip meenden konijnen in bomen te zien zitten. Met Donald in de rol van boswachter, die, al was het maar vanwege Katrien, het als zijn plicht ziet de dieren in het bos te beschermen. Maar of die dieren zijn hulp nu echt nodig hebben? Het  verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 09-1998 en het album 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 3' uit 2003.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dan gaan we nu met spanning uitkijken naar die nieuwe Bob Evers.