woensdag 28 november 2012

...en de andere publicaties van deze en vorige week

Meer werk van Hans is te vinden in de nieuwe Eppo (nr 24-2012) waar in de rubriek Varia onder het kopje 'Flitsend nieuws' aandacht wordt besteedt aan documentatie voor Rhonda. Het artikel verwijst eigenlijk terug naar de blogpost van Hans van zo'n kleine twee maanden geleden op de Help me, Rhonda-blog (http://hmrcomic.blogspot.nl/) besteedde aan de documentatie die hij had verricht voor de camera's van de journalisten in de strip. De tekst in de balloons van het Rhonda-plaatje dat het Varia-artikel over diezelfde camera en de documentatie daarvoor illustreert, is speciaal voor Eppo geschreven. En het duurt nu echt niet meer lang of de Rhonda-strip zelf zal ook in Eppo te vinden zijn. Nog drie Eppo's geduld...

En dan zijn er ook nog een aantal strips verschenen in de nieuwe tijdschriften van vorige week. Om precies twee gags en twee langere verhalen.
In de nieuwe Donald Duck (nr 48-2012) vind je op bladzijde 18 t/m 21 een verhaal van Madam Mikmak over dwaallichten. Waarin ene Graaf Grimhart met zijn soldaten en een gevangene de kortste weg door een moeras zoekt en zich de weg laat wijzen door een dwaallicht. Niet echt verstandig en dus mag Mikmak, op verzoek van de dochter van de gevangene, er voor zorgen dat ze weer veilig het moeras uit komen. Hoewel?
Het verhaal werd getekend door de Spaanse meestertekenaar José Rámon Bernado Kneff. En o ja, naar aanleiding van dit verhaal geeft Madam Mikmak op de site van het vrolijke weekblad Donald Duck (www.donaldduck.nl) les over dwaallichten. En dan te bedenken dat ik mijn info over dwaallichten een jaar geleden nog uit dikke, oude, stoffige boeken moest halen...


Minder documentatie was er nodig voor de nieuwe gag van Karlijn, Catootje en ouders op bladzijde 24 van de nieuwe Tina (nr 48-2012), want dat verhaal is grotendeels waar gebeurd. Hoewel er in de tas die in het kluisje van de bewuste mediawinkel was blijven liggen, geen soesjes zaten. Die hebben we speciaal voor dit verhaal bedacht. En dan hadden we ook nog een alternatief voor die soesjes nodig voor de ontknoping van deze gag. Wat dat is geworden? Dat lees je deze week in Tina. De ga werd niet alleen geschreven, maar ook getekend door een duo en wel de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Op bladzijde 48 t/m 50 een nieuw verhaal van Nick en Simon. Ook geinspireerd op de werkelijkheid, maar dan in zoverre dat er van heel wat bekende Nederlanders al een eenmalige glossy is verschenen, maar van Nick en Simon nog niet. Daar gaat dit verhaal dus over. Hoe Jaap op het idee komt voor de 'Nick & Simon'. een 180 pagina's tellende glossy. Aan onze Volendamse striphelden de eer om de inhoud te bepalen. Wat dat zoal wordt? Ook dat lees je deze week in Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rafa Ruiz.

En dan tenslotte nog een gag in de nieuwe Penny (nr 24-2012) en wel eentje van Ezelpedro.

(Illustratie: © Holco Publications)

Een gag bedacht in samenwerking met de redactie. Monty beweert dat hij zijn grote liefde heeft ontmoet. En eerst is Pedro blij voor hem, maar gaandeweg lijkt Monty's beschrijving van zijn grote liefde toch wel heel veel op iemand die hij kent. En zo introduceren we meteen een nieuw personage in de strip. Maar daarover later meer.

Veel lees- en kijkplezier allemaal!

Geen opmerkingen: