zondag 11 november 2012

De nieuwste publicaties

Gisteren de nieuwe Stripnieuws ,nr 49, ontvangen. Met o.a. de terugkeer van de strip Rembrandt van Pieter Hogenbirk en Herman Roozen, een interview van Joop Schreurs met Gerben Valkema, aandacht voor de bijna 90-jarige Marc Sleen, compleet met interview en twee speciale Nero-strips uit de afgelopen jaren, getekend door Dirk Stallaert, en natuurlijk.... Puppy from Hell!
Zes nieuwe afleveringen van Puppy op bladzijde 32 en 33 van deze nieuwe Stripnieuws en deze keer vertellen Hans en Caroline over de nachtelijke belevenissen van onze kleine Nell, in het bijzonder die van de allereerste nacht in huis. Het gevoel van eenzaamheid van de kleine pup zorgt voor heel wat slapeloosheid bij haar eigenaars. En de jaloerse Robin ziet eindelijk zijn kans om misschien in snel tempo van de ongewenste indringer af te komen.

Puppy from Hell is overigens niet het enige tekenwerk van Hans, dat je in deze nieuwe Stripschrift  aantreft. Op bladzijde 26 vind je namelijk ook nog de bekende GRNVLD-advertentie, voor het kwartaalmagazine van Kasteel Groeneveld met hoofdredacteur Caroline in de hoofdrol en de namen van vele bekende stripmakers uit het blad.

En dan is er tenslotte nog de nieuwe Tina (nr 46-2012) met op bladzijde 24 een gloednieuwe gag van Karlijn, Catootje en de ouders, bedacht en geschreven in samenwerking met collega-scenariste Saskia Janssen. Een gag die trouwens prima aansluit bij het thema van de strips van vorige week, want ook bij Karlijn gaat het om het thema 'modern en traditioneel'.  In dit geval gezelschapspelen. Die kun je natuurlijk prima als bordspel spelen, zoals Jan graag wil, maar volgens Karlijn is dat zóóó vorige eeuw. Zij en Catootje geven de voorkeur aan computergames. Jan zou Jan echter niet zijn als hij niet een prima oplossing voor dit probleem zou weten te vinden. En dan ook nog tot ieders tevredenheid. De gag werd getekend door het Spaanse tekenaarsduo Josep Nebot en Tony Fernandez.

Geen opmerkingen: