dinsdag 15 juni 2010

Verhalen voor de vakantie

De zomer komt eraan en dat betekent Vakantieboeken in de winkels! Was er vorig jaar al heel wat verschillende vakantieboeken, dit jaar is de keus zo mogelijk nog groter. Gelukkig, ’Om de keuze nou toch nog iets makkelijker te maken, hebben we een tiplijstje samengesteld van boeken die zeker niet in je koffer mogen ontbreken, of je nu in Nederland blijft, of afreist naar Zuid-Afrika, Peru of de Stille Zuidzee.

4. Disney Junior Vakantieboek 2010


(Illustratie: © Disney)Met daarin op bladzijde 18 en 19 (als je zelf de bladzijden telt) het eerste Madam Mikmak-sprookjesverhaal, dat door de Spaanse tekenaar Bernado werd getekend: Repelsteeltje. Nadat de molenaarsdochter zijn naam heeft geraden, wil Repelsteeltje natuurlijk niets liever dan dat de mensen zijn naam eindelijk weer eens vergeten. En daar mag Madam Mikmak dan voor zorgen…
Dit verhaal werd al eerder gepubliceerd in Donald Duck 29-1999.


3. Winnie de Poeh Vakantieboek 2010


(Illustratie: © Disney)

Met daarin drie van mijn Winnie de Poeh-verhaaltjes die al eerder in het blad Winnie de Poeh gepubliceerd werden. Ook dit boek heeft geen paginanummers, maar achtereenvolgens kom je tegen: op bladzijde 31 ‘Een spook!’, een verhaal waarin Poeh en Knorretje een spook door het bos zien zweven.


‘Voor wat, hoort wat!’ op bladzijde 67, waarin Poeh Konijns plantjes water geeft in ruil voor honing.


En tenslotte ‘Spetternat’ op bladzijde 121 waarin alleen Konijn niet het water in duikt op een warme zomerdag in het Honderd Bunder bos.

De drie verhaaltjes werden allemaal getekend door de Spaanse tekenaar Daniel Perez en eerder gepubliceerd in Winnie de Poeh 10-2005, Winnie de Poeh 2-2006 en Winnie de Poeh 9-2005.


2. Donald Duck Vakantieboek 2010


(Illustratie: © Disney)

Een vakantieboek dat wel paginanummers heeft en waar je op bladzijde 41 t/m 44 een verhaal van Joe Carioca tegenkomt.

(Illustratie: Jose Colomer Fonts, © Disney)

“Dan krijg je ruzie met haar man, die heel toevallig boksen kan” schreef Lennaert Nijgh al 1964. En dat is ook precies wat Joe overkomt als hij een stapje te ver gaat met het versieren van senoritas. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jose Colomer Fonts en al eerder gepubliceerd in Donald Duck 37-1996.

Zeven weken later, in Donald Duck 44-1996 werd het verhaal gepubliceerd dat je op bladzijde 129 t/m 132 van dit vakantieboek vindt: Ariel, de Kleine Zeemeermin.(Illustratie: Valentin Doménech, © Disney)

Een verhaal waarin Ariel droomt van een feest bij de mensen. Boven water, dus. Alleen vergeet ze daardoor wel dat er onder ook een feest is. Dit verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Valentin Doménech.


1. De Bob Evers stripreeks.(foto: Herman Schreurs)

Ook dit jaar weer onze onbetwiste nummer 1! 4 verschillende titels en 180 pagina’s met een stripbewerking van vier beroemde Bob Evers verhalen van Willy van der Heide. Voor wie ze nog niet heeft, of voor wie ze in de vakantie gewoon weer eens uit de kast wil trekken. De albums uit de Zuidzee-trilogie geven natuurlijk het ultieme vakantiegevoel: een onbewoond eiland, muiters, verborgen goud, wat wil je nog meer. Maar voor wie toch liever wat rustiger aan doet zijn er nog altijd de achtervolgingen van Jan, Arie en Buikmans dwars door Nederlands heen in ‘Kabaal om een varkensleren koffer’. Bob, Jan en Arie zorgen sowieso voor uren spannend leesplezier deze zomer.

Veel plezier met deze en andere boeken en alvast een heel fijne vakantie allemaal!

Geen opmerkingen: