zaterdag 12 juni 2010

Over collies, doodshoofdvlinders en katten

Buiten de nieuwe BS Magazine vielen er deze week nog een paar nieuwe bladen in de bus.
Allereerst natuurlijk, zoals elke week, de nieuwe Donald Duck, nr 24-2010. Met daarin op bladzijde 36 en 37 een negen jaar oude Tokkie Tor. Toen ik eenmaal het idee had om een spookverhaal in Puindorp te laten afspelen en een doodshoofdvlinder als spook te gebruiken, moest ik natuurlijk wel wat info over dat beest hebben. En wat is er dan makkelijker dan even te googelen? Nou, niet dus! Anno 2001 leverde me die sessie enkel en alleen pagina’s over het beroemde boek van Jan Wolkers, maar niets over de vlinder zelf. Uiteindelijk werd het toch een ritje naar de bieb om te vinden wat ik zocht.
Anno 2010 is het een stuk beter gesteld met het diertje in de zoekmachines, maar de zoeksessie van destijds bleek later nog de inspiratie voor een Vera en Victor-gag over zoekmachines op internet.

En samen de nieuwe Donald Duck viel gisteren ook de nieuwe Grnvld (nr 02-2010) binnen. Het blad voor de donateurs van Stichting Groeneveld (http://www.kasteelgroeneveld.nl/) met op bladzijde 4 het voorwoord van Caroline en daarbij natuurlijk ook deze tekening van Hans. Als lezer van Grnvld kom je dan ook eindelijk te weten wat nu het verhaal is achter deze ongeduldige Caroline en de hartelijke begroetingen tussen de volwassen Nell en dat bejaarde heertje.

De jonge jaren van Nell gaan intussen onverdroten verder in ‘Puppy from Hell” op de Puppy from Hell-blog (http://puppyfromhell.blogspot.com/). Maar liefst drie afleveringen zijn sinds het vorige overzicht aan de proloog toegevoegd. Drie afleveringen waarin Robin de onverbiddellijke hoofdrol opeiste en we de kleine Nell alleen maar horen en nog steeds niet zien.
Prettig weekend allemaal!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Behalve de tekening van Hans, staat in de GRNVLD ook werk van andere fantastische tekenaar. Bijvoorbeeld een cartoon van Jos Collignon, een tekening van de geweldige Michiel de Jong, een serie tekeningen van Duck tekenaar Wilma van de Bosch en een strip van Gerben Valkema.
En daarnaast nog vele interessante artikelen.
Zeker een aanrader, dit blad.

Otto zei

Nu ben ik in de war. Is GRNVLD nu een blad over het (voor mij helaas te ver weg gelegen) landgoed Groeneveld of is het een stripblad?

Anoniem zei

Beste Otto,

Laat ik deze vraag maar beantwoorden. tenslotte be ik hoofdredacteur van GRNVLD. GRNVLD is geen stripblad en geen blad OVER landgoed Groeneveld.
GRNVLD is een blad dat wordt uitgegeven door Kasteel Groeneveld. Net als in het kasteel gaat het in het blad over ontwikkelingen en dilemma's die spelen op de beleidsterreinen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Kasteel Groeneveld maakt veel gebruik van kunst om dingen aan de orde te stellen.
En net als in het kasteel wordt in het blad veel gebruik gemaakt van kunstenaars, zoals dichters, schrijvers, fotografen, maar ook (strip)tekenaars. Onder het mom van een beeld zegt meer dan duizend woorden, krijgt beeld ruim plek in ons magazine. Dat er naast mooie fotografie ook veel ruimte is voor tekeningen heeft voor een deel ook met mijn voorkeur te maken.
Hans maakt telkens een tekening bij mijn voorwoord. Michiel de Jong
maakt tekeningen bij verhalen van Jaap Scholten en Jos Collignon is de vaste cartoonist. Daarnaast wordt er (dit jaar) steeds een lied?strip opgenomen en voor dit nummer hebben we Wilma van den Bosch op pad gestuurd om een getekend verslag te maken van een weekend voor kinderen in de natuur.
Strip en tekeningen zijn geen doel, maar wel een veel ingezet middel.

Vriendelijke groet van Caroline
Ik hoop dat ik het zo weer wat heb opgehelderd.

Otto zei

Hallo Caroline,
Nedankt voor de opheldering.