woensdag 25 september 2024

Stripfestival Breda 2024

  


Aanstaand weekend 28 en 29 september vindt in het Chasse Theater  het Stripfestival Breda 2023 plaats. Met vele stripmakers uit binnen- en buitenland, waaronder Hans, IJsbrand, Eric, Danker Jan en ik. 
(Illustraties: Eric Heuvel)

Op zaterdag 28 september vindt op het podium van de Jupilerzaal de presentatie plaats van het album 'De erfenis', dat Eric en ik in samenwerking met Brabant Herinnert maakten, waarin aan de hand van de familiegeschiedenis van de familie Peters de verhalen van Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog worden verteld. Het album verschijnt softcover, hardcover en luxe editie. Vanaf 14.30 uur zal ik samen met Eric in de stand van Uitgeverij L (stand 8) de albums van 'De erfenis' signeren voor iedereen die dat maar wil.

Voor die tijd en, zoals het er nu uitziet, ook op zondag signeer ik samen met Danker Jan in stand 57. En daar hebben we de primeur van de luxe editie van Dossier Hel. Dit is wat Danker Jan daarover op zijn Facebookpagina schreef:

Van 'Dossier Hel' verschijnt in Breda ook een 'luxe' versie. Op een paar tekstcorrecties en een enkel toegevoegd plaatje, verschilt deze uitgave niet van de softcover.
Het wordt een (handgemaakte) linnen hardcover met stofomslag en aangepaste cover en het album gaat 50 euro kosten. De oplage is 50 genummerde en gesigneerde exemplaren. De bijlage is een speciaal voor dit album gemaakte prent.

Een groot deel van de oplage is min of meer gereserveerd. Die albums zet ik opzij tot zondagochtend. Wat dan niet opgehaald is gaat weer in de verkoop. Dat lijkt me redelijk.




Bovenstaande prent zit als bijlage bij de luxe editie:

Dit is de prent die als bijlage zit bij de luxe uitgave van 'Dossier Hel'. Ik heb er voor het boek 50 laten maken en de prent is dus niet los verkrijgbaar.
De illustratie is alleen nog gebruikt voor een mok van Hel. En die mok is dan weer de tweede in een serie die elk jaar met een nieuwe mok aangevuld gaat worden. Maar dat is weer een ander verhaal...



(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Behalve de luxe Dossier Hel is ook de uitgebreide versie van 'Gelderland, het verloren hertogdom bij Danker Jan verkrijgbaar.:

Twee weken geleden verscheen 'Gelderland, het verloren hertogdom'. De nieuwe, herziene en sterk uitgebreide versie van 'Het verloren hertogdom' uit 2019, over het hertogdom Gelre dat bestond van 1000 tot 1815, toen Napoleon het van de kaart veegde.
Voor deze uitgave zijn er 16 strippagina's bijgetekend zodat het boek nu de hele geschiedenis van Gelderland omvat. Van de Romeinen en Bataven tot onze tijd. Inclusief de Nijmeegse Vierdaagse en de wolven op de Veluwe. Zelfs Normaal komt nog langs.
Maar... het is (helaas) niet verkrijgbaar in de reguliere boekhandel. Dus ook niet in stripwinkels. Het is alleen te koop in een aantal museumwinkels en op de bekende Gelredagen...
Maar (nog een keer)... ik heb 50 exemplaren en die zal ik mee nemen naar Breda. Als die op zijn vrees ik dat het voorlopig over is, want er zijn maar 1000 hardcovers gedrukt... en de helft is al verpatst.
Gelderland, het verloren hertogdom. Hardcover, 64 pagina's. Oplage 1000 exemplaren, 20 euro.

(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)


En dan tenslotte is er in Breda ook nog een nieuwe Hel-mok verkrijgbaar:

Het afgelopen jaar heb ik een aantal mokken met een afbeelding van Hel laten maken. Vanaf nu gebeurt dat nog een keer per jaar. Dat gaat dan een serie worden met elke keer een speciaal daarvoor gemaakte tekening. Op de eerste stond Hel met een luipaard. Op deze met een jaguar en op de derde zal ze vergezeld worden van een witte tijger.

Hel mok 'Jaguar'. Oplage 35 exemplaren. 10 euro.



Hans signeert zaterdag tot 13..00 uur en zondag de hele dag bij Uitgeverij L. En daar zal voor het eerst ook het gloednieuwe album 'Wynona 2: het offer' verkrijgbaar zijn, zowel in softcover, hardcover en een luxe Dossier-edtie. 

Ook het eerste album van Wynona 'Als de beer ontwaakt' en de complete Rhonda-trilogie zijn in verschillende edities verkrijgbaar bij de stand van Uitgeverij L.

IJsbrand signeert samen met Hans Lijklema in de stand van Uitgeverij Syndikaat (stand 43) waar de luxe editie van 'Een laatste bom voor Bommen Berend' verkrijgbaar zal zijn. 
(Illustraties: IJsbrand Oost)

Maar ook een gloednieuwe prent, waarmee je kan intekenen op het volgend jaar te verschijnen album  'Achter de schermen van.... Een laatste bom voor Bommen Berend'. Meer informatie daarover lees je op de Max Miller Strips blog.

Verder hebben we natuurlijk ook de beide albums van De avonturen van Hel bij ons, te weten 'De koffers van Raz Fadraz' en 'De Sibylle-codex'. Zowel de Nederlandse als de Duitse en de Franse albums zullen in Breda verkrijgbaar zijn. En natuurlijk de beide andere Hel-portfolio's. Voor de portfolio's en de buitenlandse Hel-albums geldt wel zolang de voorraad strekt.

Natuurlijk is ook de softcover-versie van Dossier Hel bij Danker Jan verkrijgbaar:

(Illustraties: Danker Jan Oreel)


Verder nemen we natuurlijk ook  'Japien de Joode' en 'Zeeland in de Tweede Wereldoorlog' mee.


(Illustratie: IJsbrand Oost)


Ook de albums van Max Miller te verkrijgen zijn in Breda. Zelf neem ik in elk geval 'De Orde van de Blauwe Steen' en Schaduwspel mee.


(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

Ook Bob Evers-albums zijn bij ons in harde en/of zachte kaft verkrijgbaar, net als het gloednieuwe album De spannendste avonturen van Donald Duck 46   plus nog wat andere Donald Duck-albums, Nieuwe vrienden en diverse Tina Vakantie- en Winterboeken.  Bovendien zijn ook Donald Duck tekenaars Jan-Roman Pikula , Maarten Gerritsen en Michel Nadorp in Breda aanwezig (stand 11) Tim Artz is alleen zaterdag aanwezig en Henrieke Goorhuis alleen op zondag aanwezig, 

(Illustratie: Eric Heuvel)
                   

En natuurlijk gaan we proberen al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Kortom, er is weer genoeg te doen en te zien in Breda. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten.


Stripfestival Breda

Zaterdag 28 en zondag 29 september 2023

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Presentatie 'De erfenis' zaterdag 28 september om 13.00 uur (podium Jupilerzaal)

Signeersessie 'De erfenis'  Eric en Frank: zaterdag 28 september van 14.30 tot 17.00 uur (stand 8)

Signeersessie  Hans: zaterdag 28 september van 10..00 tot 13.00 uur, zondag de hele dag. (stand 8)

Signeersessies Danker Jan: zaterdag 28  en zondag 29 september van 10.00 tot 17.00  uur  (stand 57)

Signeersessies Frank: zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur (stand 57)

Signeersessies IJsbrand, zaterdag 28 en zondag 29 september, van 10.00 uur tot 17.00 uur (stand 43)

Info: https://stripfestivalbreda.nl/

Geen opmerkingen: