vrijdag 27 september 2024

De strips en aankondigingen van deze week en ander stripnieuws



og anderhalve week en dan is het eindelijk zover. In de nieuwe Eppo van deze week (nr 20-2024) wordt op pagina 47 voor de volgende Eppo de langverwachte terugkeer van Hel aangekondigd. In Eppo 21, die over ongeveer anderhalve verschijnt, gaat het derde avontuur van Hel 'Het verloren goud van Troje' van start. Ook Danker Jan publiceerde de aankondiging op zijn Facebookpagina en voorzag die van het volgende commentaar.

Jullie zullen het ermee moeten doen....!
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Ook in de rubriek Varia wordt op pagina 24 aandacht aan de terugkeer van Hel in Eppo besteedt onder het kopje (hoe kan het ook anders?): Hel in Eppo. Met een mini-interview met Danker Jan en een paar strookjes van de enige andere strip die Danker Jan op dit moment naast De avonturen van Hel maakt.
(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)

En wat Hel betreft is er ook nog een nagekomen bericht van Danker Jan voor het Stripfestival Breda van dit weekend.

Nog een laatste aanbieding: het eerste T-shirt van Hel. Niet helemaal nagelnieuw omdat ze er in Kampen ook al waren.
Maar toch, er zijn er nog een stuk of zes. Voor de liefhebbers dus.
Hel T-shirt. Maat XL. 17,50 euro.

(Schets: Paul Hoogma)

En dan tot slot, de overige tijdschriften. In de nieuwe Katrien (nr 9-2024) vind je op pagina 24 t.m 26 het Katrien Duck-verhaal 'Duckbrandt' waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma. Oom Dagobert weet een schilderij van Verfmeer (in het scenario nog Duckbrandt) los te krijgen van een huurder die zijn huur niet meer kan betalen. Hij wil het schilderij diezelfde middag nog laten veilen, maar als hond Bennie (in het scenario hadden we die rol aan Dinkie gegeven) van Lizzy, Juultje en Babetje al krabbend het schilderij beschadigt, is Katrien ineens verantwoordelijk voor een schadepost van minstens 10 miljoen euro. En in één middag een schilderij restaureren lijkt vrijwel onmogelijk. Of toch niet?  Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Santiago Barreira en eerder gepubliceerd in Donald Duck 21-2006 ,de Donald Duck Zwembandt van Rijn-special uit 2019 en Katrien Duck 11-2020.

In de nieuwe Tina (nr 40-2024) vind je op pagina 47 de gag 'De 3D-film' van Karlijn, Catootje en de ouders. Het is Jan die in deze gag eens graag een 3D-film wil zien. Tot hij erachter komt wat 4 bioscoopkaartjes dan kosten. Toen ik deze gag twaalf jaar geleden samen met collega Saskia Maasbommel schreef, liep Jan al behoorlijk achter de feiten aan en dat is nu niet anders. Het zijn Karlijn en Catootje die desondanks zijn wens toch in vervulling laten gaan. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Tony Fernández en eerder gepubliceerd in Tina 42-2024. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: