vrijdag 1 oktober 2021

Het Tina Geheimenboek 2021

 

(Illustratie: ©DPG Media)

Deze week nieuw in de winkel: het Tina Geheimenboek. Boordevol verborgen boodschappen, 45 supergeheime challenges, verborgen recepten en heel veel mysterieuze strips. Waaronder twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef.


(Illustratie :Juliana Buch)

Als eerste kom je op pagina 13 t/m 18 het verhaal 'De mysterieuze leerling' tegen. Bij Kim en Suraya komt een nieuw meisje in de klas, ene Senna. Ze is niet erg spraakzaam, behalve dan tegen het ex-vriendje van Kim, en lijkt iets te verbergen. Kim en Suraya zijn vastbesloten uit te zoeken wat. En inderdaad Senne blijkt nog een andere naam te hebben en ze wordt achtervolgd door lieden die ze liever niet tegen wil komen. Het verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd onder de titel 'Het geheim van Ingrid' in Tina 5-1999 en getekend door de Spaanse tekenares Juliana Buch.

(Illustratie: Jesus Redondo)

En daarna op pagina 59 t/m 64 'Het dagboek van Desiree'. Waarin Michelle en Lisa op de markt een oud dagboek vinden, zó'n 100 jaar geleden geschreven door Desiree, die verliefd was op Johan. Haar vader zag Johan echter helemaal niet zitten. In het huis waar deze geschiedenis zich afspeelt blijkt sindsdien niemand het lang uit te houden. Michelle en Lisa gaan met het dagboek in de hand op onderzoek en doen een bijzondere ontdekking. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jesus Redondo en eerder gepubliceerd in Tina 12-2004.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: