vrijdag 15 oktober 2021

Donald Duck Ducklexie 2-2021

 

(Illustratie: © Disney)

Het Ducklexie Najaarsboek (Ducklexie 2-2021) ligt in de winkel. De tweede Ducklexie-uitgave van dit jaar staat boordevol puzzels, moppen en strips. En onder het motto 'Makkelijk lezen voor iedereen' bevat dit boek iets eenvoudigere teksten dan bijvoorbeeld in de oorspronkelijke strips.   


Dat geldt voor het Panchito-verhaal op pagina 44 t/m 46, waar ik zo'n negen jaar geleden het scenario voor schreef. Het verhaal speelt zich grotendeels af in een woestijn, waar Panchito geteisterd wordt door fata morgana's
Ik schreef het verhaal oorspronkelijk als een 2-pagina verhaal, waarin Panchito zich door de eerste fata morgana liet beetnemen, maar daarna niet meer. Al raakte hij wel aardig doorgedraaid van alle nieuwe fata morgana's die hij daarna om zich heen zag verschijnen. Tekenaar Bas Heymans breidde het verhaal echter uit met een extra pagina, waarop Panchito zich ook door de volgende fata morgana's laat beetnemen en de uiteindelijke strip ineens drie pagina's telt. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 28-2013.

Geen opmerkingen: