vrijdag 25 juni 2021

De strips van vorige en volgende week

(Illustratie: Martin Lodewijk)

 Vorige week tipte ik al Agent 327 Integraal deel 7 waarin een tot dan toe onuitgegeven crossover van Bob Evers en Agent 327 te vinden is. Maar zo'n boek lees je natuurlijk niet in 'één avondje uit. Gaandeweg ontdekte ik nog een paar items die het vermelden hier op de Bob Evers Strip blog waard zijn. Hieronder het complete overzicht van alle items in Agent 327 Integraal 7 die gerelateerd zijn aan werk van Hans of van mij.
(Illustratie: Hans van Oudenaarden en Martin Lodewijk)

Om te beginnen de al eerdere genoemde crossover van Bob Evers en Agent 327 uit het AD  van 30 maart 2004 die destijds diende als afkondiging van het Bob Eversverhaal 'Kabaal om een varkensleren koffer' en als aankondiging voor Agent 327, De vlucht van vroeger. Je vindt de crossover, getekend door Hans en Martin Lodewijk, op pagina 28 van Agent 327 Integraal deel 7.

Vervolgens op pagina 153, deze Agent 327-cover van Martin Lodewijk, die in de integrale vooraf gaat aan het verhaal 'Wie zijn B.I.P.S. brandt...', maar destijds de voorkant van Eppo 2-2010 sierde.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden © Disney

Martin liet zich inspireren door deze Bob Evers-cover van Hans die op de voorkant van Eppo 24-2009 te vinden was. 

(Illustraties: Martin Lodewijk)\

Over het verhaal 'Wie zijn B.I.P.S. brandt..', te vinden op pagina 155 t/m 161valt ook nog iets te vertellen.

 Aan het eind van het verhaal, op pagina 161, noemt Agent 327 een aantal strips die in Eppo jaargang 2009 zouden verschijnen. 

                   (Illustraties: Dick Heins)

Daaronder ook Kleine Napoleon, de gagstrip die ik destijds met Dick Heins voor Eppo maakte en die door 't Vlaams Stripcentrum in 2016 in album werd uitgegeven.

(Illustratie: Maria José Sánchez Nunez, © Disney)

En tenslotte, geen verhalen van Hans of mij in de tidjschriften van deze week, maar wel een aankondiging voor volgende week. Achterop de nieuwe Donald Duck (nr 26-2021) vind je deze aankondiging voor het Donald Duck-verhaal 'Wimbleduck' dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en dat volgende week in Donald Duck gepubliceerd zal worden. En dan lees je ook meer over dit verhaal hier op de Bob Evers Strip blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: