vrijdag 18 juni 2021

De nieuwste strips


(Illustratie: Martin Lodewijk)

Sinds vorige week is het zevende deel van Agent 327 Integraal verkrijgbaar. Sowieso is ieder deel van de Agent 327 Integrale meer dan de moeite waard vanwege de vele niet eerder in album verschijnen korte verhalen, stripstroken en tekeningen. Maar in dit gloednieuwe zevendeel vind je wel een heel bijzondere aflevering van Agent 327. 

Op pagina 28 van Agent 327 Integraal deel 7 tref je bovenstaande plaat aan. Het gaat om de crossover van Bob Evers en Agent 327, die op 31 maart 2004 in het AD stond als afkondiging van Bob Eversverhaal 'Kabaal om een varkensleren koffer' (waarin enkel Jan en Arie de hoofdrollen spelen) en het Agent 327-verhaal 'De vlucht van vroeger' dat een dag later van start zou gaan in het AD. Een bijzondere samenwerking tussen Hans en Martin Lodewijk. Maar het is niet de enige crossover.

(Illustraties: Martin Lodewijk en Hans van Oudenaarden)

Bij het doorspitten van onze eigen 'archieven' voor dit blog kwam ik ook deze aflevering tegen, verschenen op 9 december 2003 als afkondiging van de herpublicatie van Agent 327 'Dossier Heksenkring' en aankondiging voor Bob evers, Kabaal om een varkensleren koffer. Ik ben niet helemaal dat deze aflevering, of de bovenste helft daarvan, ook al in een van de zeven Agent 327-integrales is opgenomen. Dus voor de zekerheid, de volledigheid en de liefhebbers. plaats ik hem hier ook op de Bob Evers Strip blog.

En dan is er ook nog een nieuwe strip verschenen in de nieuwe Donald Duck van deze week (nummer 25-2021). Op pagina 34 en 35 vind je het Goofy-verhaal 'Een wilde tuin is wel zo rustig'. Het idee voor dit verhaal  ontstond na het zien van zo'n wilde tuin. En wie is er dan meer geschikt om de hoofdrol te spelen dan Goofy, die vrijwel nooit iets aan zijn tuin doet. Maar daar is een reden. En die ontdekt Karel als Clarabella hem opdraagt Goofy te gaan helpen om zijn tuin weer netjes te maken voor het oog van de buurt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miguel Fernandez Martinez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: