vrijdag 30 april 2021

De strippublicaties van deze week

 


Ook deze week weer een gloednieuwe strip in de nieuwe Donald Duck (nr 18-2021) en wel op pagina 16 t/m 19 waar je Ariel aantreft in het verhaal  'Storm op zee'.  Ariel, Graatje en Botje proberen ongezien een schipper te helpen die door de storm in moeilijkheden is geraakt. Ze willen hem maar wat graag in de richting van de vuurtoren sturen, maar door de hoge golven kan de schipper de vuurtoren niet zien. En dan is er ook nog Ursula die. met hulp van Gruwel en Griezel,  het schip maar wat graag in haar klauwen wil krijgen om zo Triton de stuipen op het lijf te kunnen jagen met de mensenspullen die hij als zeer gevaarlijk beschouwt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Miquel Pujol.

Eerder deze week verscheen al de nieuwe Katrien Duck (nr 5-2021) en daarin vind je maar liefst drie strips waarvoor ik (mede) het scenario schreef.  Met daarin maar liefst drie verhalen waarvoor ik al dan niet in samenwerking het scenario schreef.

 
(Illustratie: Comicup, © Disney)

Als eerste het Duckies-verhaal 'Poessie mauw!' op bladzijde 19 t/m 22. Een verhaal dat ik samen schreef met collega Paul Hoogma en waarin de Zware Jongens per vergissing denken dat Dinkie de kat van Dagobert is. Het gevolg is dat Dinkie ontvoerd wordt en er een losgeld van 1000 euro voor haar wordt geeist. Zoveel verdient Katrien helaas niet als secretaresse van Oom Dagobert en dus doorkruisen Katrien en Lizzy, Juultje en Babetje heel Duckstad om Dinkie terug te vinden. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001,  Katrien 5-2007, Katrien 5-2013 en Katrien Duck 5-2017.

Meteen daarna op bladzijde 24 en 25 een waargebeurd verhaal van Karel en Clara. Net als Karel heb ook ik ooit een treinreis gemaakt waarbij er geen koffie geserveerd werd (lang geleden en in die tijd dus nog heel gebruikelijk) en waar juist op het overstapstation de kiosk verbouwd werd. En toen ik eindelijk op de plaats van bestemming was en koffie kreeg... Maar nee, dat moet je zelf maar lezen in de nieuwe Katrien. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001, Katrien 5-2007 , Katrien 5-2013
 en Katrien Duck 5-2017.

En achterin de nieuwe Katrien Duck op bladzijde 31 t/m 34 een verhaal uit Katrien's dagboek. Waarin Katrien Donald en Guus uitnodigt voor een etentje, juist op de avond dat FC Duckstad een belangrijke wedstrijd speelt.
Het gedrag van Donald en Guus op die avond is er dan ook naar. En dat geldt eigenlijk ook voor bijna alle andere Duckstadbewoners, want op Katrien na, lijkt iedereen die wedstrijd te volgen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en eerder gepubliceerd in Katrien 5-2001, Katrien 5-2007, Duck Out 3-2012,  Katrien 5-2013 en Katrien Duck 5-2017.

En dan hot news over de Hel 'Big Adventures' portfolio. Danker Jan plaatste bovenstaande illustratie, die degenen die op onze kerstkaartenlijst staan vast bekend zal voorkomen,met onderstaand bericht eerder deze week op zijn Facebookpagina

Vorige week dus het schetsboek van de portfolio opgehaald. Vrijdag moet ik ook de laatste prenten binnen hebben van de portfolio zelf. Dit is nog een schets uit het eerste schetsboek. Een van de leukste, al zeg ik het zelf.

Binnenkort meer nieuws over wanneer je de portfolio op je deurmat kunt verwachten.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)
En dan nog een prent van Hel die velen bekend zal voorkomen. Was deze niet verkocht tijdens de Catawiki-veiling van een paar weken geleden? Tja, virtueel wel, maar de praktijk pakte anders uit.  En dus... Afijn, je leest het allemaal in het bericht van Danker Jan hieronder.

Deze afbeelding van Hel staat op dit moment op een van de veilingen van Catawiki. En dat wekt enige verbazing omdat het er een paar weken geleden ook al op stond. "Te weinig opgeleverd? Nog maar eens proberen?" Dat denk ik ook vaak als ik items voor een tweede of zelfs derde keer langs zie komen. Maar in dit geval ligt het net iets anders. De dropveter met het hoogste bod destijds blijft pertinent weigeren te betalen en dan schuift het item automatisch door naar een volgende veiling. Ik vraag me alleen af hoe vaak zoiets voor komt?
Afijn, op dit moment is het prentje nog voor een paar tientjes te bekomen.
catawiki.nl/l/47306423-danker-jan-oreel-originele-tekening-…

Kortom, mocht je deze prent vorige keer misgelopen zijn, waag nu dan een tweede kans en wellicht hangt deze, na betaling, binnenkort bij jou thuis ingelijst aan de muur.
Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: